Lazio wint stadsderby, AC Milan onderuit

Christophe van den Boom
| 6 reacties

In de Romeinse stadsderby heeft Lazio het gehaald van AS Roma. De partij kende twee rode kaarte en vijf doelpunten. Ac Milan ging op eigen veld onderuit tegen Fiorentina.

Lazio – AS Roma 3-2

Het veld was doorweekt, waardoor voetballen moeilijk was. Toch wist AS Roma zich in de beginfase door te zetten en kwam het zelfs op voorsprong. Na zeven minuten kopte Erik Lamela de 0-1 binnen. Lazio kwam de vroeg klap al snel te boven. Na ruim een halfuur maakte Antoni Candreva de gelijkmaker. Hij schoot een vrije trap van grote afstand tegen de Romeinse doelman die de bal zelf in doel bokste.

Miroslav Klose bracht Lazio nog voor de rust op voorsprong. Op aangeven van Hernanes werkte de Duitser de bal voorbij Goicoechea. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Roma-speler Daniele De Rossi rood, omdat hij zijn vuist in het gezicht van de tegenstander plantte. De bezoekers moesten nog 45 minuten verder met tien man.

Met z'n tienen kon Roma niet meer in de match komen en Mauri maakte er 3-1 van. Pas toen Lazio vijf minuten voor het einde eveneens met tien man kwam te staan, geloofden de Romeinen in een stunt. In de blessuretijd maakte Miralem Pjanic de 3-2, maar daar bleef het bij.

AC Milan – Fiorentina 1-3

Na de 5-1 zege op Chievo dacht Milan ook deze wedstrijd makkelijk te winnen. Dat was buiten Fiorentina gerekende. Al voor de rust keken de Milanezen tegen een 0-2 achterstand aan na doelpunten van Alberto Aquilani en Iglesias Borja Valero. Enkele minuten voor de tweede treffer miste Pato de kans op de gelijkmaker. Hij mocht aanleggen vanop de stip, maar geraakte niet voorbij de doelman.

Na 56 minuten kwam Mounir El Hamdaoui op het veld. De voormalige speler van AZ en Ajax duwde Milan nog dieper in de put. Enkele minuten voor tijd maakte hij het derde doelpunt van Fiorentina en tevens zijn eerste in de Italiaanse competitie. Tussendoor zorgde Gianpolo Pazzini nog voor de eerredder bij Milan.

Fiorentina komt op de vierde plaats in de Seri A en heeft 7 punten achterstand op koploper Juventus. AC Milan blijft in de buik van het klassement.