Reactie Van Veldhoven: "Hopelijk een keer met elf blijven spelen"

Christophe van den Boom
| 1 reacties
Van Veldhoven: "Hopelijk een keer met elf blijven spelen"
Foto: © SC

Op het veld van Zulte Waregem pakte KV Mechelen een rode kaart. Dat was de vierde keer dit seizoen voor de Mechelaars. Trainer Harm Van Veldhoven was tevreden met het punt, maar hoopt om de volgende wedstrijden met elf te kunnen uitspelen.

“We hadden het spel onder controle, zetten goed druk en zouden in de omschakeling ons ding doen. Maar na zes minuten valt die rode kaart. Toen was het even zoeken naar onze organisatie”, vertelt coach Van Veldhoven. We moesten een keuze maken tussen een 4-3-2 of 4-4-1. Ik merkte dat we het lastig hadden met de 4-3-2 omdat Sandro graag hoog wil spelen, maar moeilijk omschakelt. Na 20 minuten hadden we dat evenwicht hersteld, enkel op onze linkerflank zaten we nog in moeilijkheden.”

Toch wisten de tien van Mechelen de score te openen.“Het doelpunt viel eigenlijk uit het niets, op een gelukkig moment net voor de rust, want het scorebord had er best anders kunnen uitzien. In de kleedkamer namen we onze werkpunten voor de tweede helft door: een betere organisatie en duidelijkere afspraken. Dat gaf ons vertrouwen en dat zag je ook op het veld. We hebben geknokt voor wat we waard waren, met veel jongens die niet op hun vaste stek konden spelen. Vandaag hebben we dit punt bijeengeknokt”, aldus de oefenmeester.

Met elf

De Nederlandse Belg hoopt dat zijn ploeg de komende wedstrijden geen rode kaarten meer vangt. “Ik hoop dat we een keer met elf kunnen blijven voetballen. Daarnaast hopen we onze geblesseerden stilaan te kunnen recupereren. We hebben op dat vlak veel tegenslag gehad. Ondanks dat we steeds ons eigen voetbal op de mat hebben willen brengen, zijn we daar niet altijd voor beloond geweest”, besluit Van Veldhoven.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties