Di Matteo aan de deur gezet. Benitez opvolger?

Di Matteo aan de deur gezet. Benitez opvolger?
Foto: © SC

Roberto Di Matteo is ontslagen als manager van Chelsea. De Italiaan betaalt de prijs voor de mindere resultaten en de nederlaag tegen Juventus in de Champions League gisteren was de spreekwoordelijke druppel. Rafael Benitez zou al klaar staan om hem te vervangen.

Chelsea heeft deze morgen al een bevestigd dat Di Matteo ontslagen is: "De recente prestaties en resultaten van de club zijn niet goed genoeg en de eigenaar en het bestuur voelden dat een verandering nodig was om de club in de juiste richting te laten evolueren nu we in een belangrijke fase van het seizoen zijn aanbeland", aldus Chelsea.

"De club heeeft een moeilijke taak om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League en om bovenaan in de Premier League te blijven meedraaien. We willen zo competitief mogelijk blijven en op alle fronten meevechten. We willen Roberto bedanken voor alles wat hij voor de club gedaan heeft sinds hij overnam in maart."

Di Matteo bezorgde Chelsea na een desastreuze start de Champions League vorig seizoen en een zevende FA Cup. De Londenaren zullen straks een verklaring afleggen over de nieuwe manager. Dat wordt bijna zo goed als zeker Rafael Benitez. De Spanjaard zit nog steeds zonder club na zijn ontslag bij Inter, maar kent de competitie heel goed. Hij was jaren de trainer van Liverpool.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties