Vande Walle: "Ons spel ligt Kujovic beter"

Christophe van den Boom
| 32 reacties
Vande Walle: "Ons spel ligt Kujovic beter"
Foto: © SC

Philippe Vande Walle is gelukkig als keeperstrainer bij Club Brugge. In een gesprek met Het Nieuwsblad analyseert de voormalige doelman zijn twee poulains: Kujovic en Jorgacevic.

Als Jorgacevic fit is, dan neemt hij de plaats in doel in bij Club. Meevoetballen is het zwakke punt van de Serviër en daar rekenen de fans hem soms op af. Volgens Vande Walle is het niet zo simpel om een keeper dat aan te leren. “Iemand leren meevoetballen is misschien het moeilijkste wat er is”, vertelt de keeperstrainer aan Het Nieuwsblad. “Eigenlijk is het te laat voor Bojan. Je moet leren hoog spelen tussen je dertiende en je zeventiende. Controle, kijken, passen… Bojan is een echte lijnkeeper.”

Nu Jorgacevic met blessureleed kampt, grijpt Vladan Kujovic zijn kans. “Kujovic heeft heel veel ervaring, voetbalt heel goed mee, leest het spel goed…  Wedstrijdsituaties – meeschuiven met verdedigers bijvoorbeeld – en wedstrijdconcentratie kan je niet nabootsen op training. Het enige wat Vladi nodig heeft, is een keer een volledig seizoen spelen.”

Vande Walle wil het niet met zoveel worden gezegd hebben, maar wat hem betreft mag Kujovic de rest van het seizoen in doel staan. Al valt de beslissing uiteindelijk bij de hoofdtrainer. “Ik kan alleen maar zeggen dat ons huidig spel, opbouw van achteruit, hem beter ligt. Momenteel is Bojan nog geblesseerd en heeft Vladi het goed gedaan. Eenmaal Bojan fit is, zal de trainer moeten beslissen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties