Reactie De Mets: "Niet goed, maar enkel doorgaan telt"

De Mets: "Niet goed, maar enkel doorgaan telt"
Foto: © SC

Kortrijk had het niet onder de markt met Bergen. Gertjan De Mets zag ook dat het geen al te goede wedstrijd was: "Maar in de Beker telt alleen doorgaan", aldus de middenvelder.

Johan Walckiers in Kortrijk

De Mets mocht het op het middenveld uitvechten met de potige tegenhangers uit Henegauwen. "Bergen voetbalt vanuit het duel. Dat wisten we vooraf al", vertelde hij. "Het was geen goede wedstrijd, langs beide kanten. Wij hadden geen kansen, maar zij ook niet. Verdedigend staan we heel sterk. We hebben niet voor niets de beste verdediging van het land."

Aanvallend loopt het echter nog steeds niet zoals het moet. "We proberen altijd offensief te spelen. Bergen liet ons ook komen. Het loopt echter nog niet goed aanvallend. De laatste pass komt er niet uit of we nemen de verkeerde beslissing. Maar dat is ook niet nieuw. Bergen geeft ook niet veel weg. Het belangrijkste in de Beker is echter doorgaan."

Kortrijk is nu een ronde verder. "Tegen een tweedeklasser zal de druk nog groter zijn voor ons, want we zullen uitgesproken favoriet. We hebben vooraf altijd gezegd dat we zo ver mogelijk willen geraken. Maar nu eerst focussen op Charleroi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties