Goor: "Bij promotie misschien jaar extra"

Christophe van den Boom
| 1 reacties
Goor: "Bij promotie misschien jaar extra"
Foto: © SC

Bart Goor is met zijn 39 jaar zowat de oudste speler uit tweede klasse, maar de vleugelaanvaller doet het op het veld nog altijd heel goed. Bij Westerlo is hij een van de steunpilaren en hij hoopt met de club kampioen te spelen.

Volgende zondag moet Westerlo voorbij Sint-Truiden. Maar eerst is er het bekerduel van vanavond. Ook daar nemen ze het tegen elkaar op, maar dat treffen vindt Goor net iets minder belangrijk. “We hebben genoten van onze stunt tegen Lierse en willen maar al te graag verder bekeren. Maar de competitie staat voorop. Niet meer dan logisch, want Westerlo wil meteen weer naar eerste promoveren. Daarom is de wedstrijd van komende zondag veel belangrijker", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Voor Goor was het zestien jaar geleden dat hij nog in tweede klasse speelde. Het verschil tussen de hoogste en op een na hoogste divisie is volgens hem behoorlijk groot. “In tweede hangt een andere atmosfeer, doordat er ook minder supporters komen kijken”, vertelt de middenvelder.  “Je speelt ook op andere soorten velden, meestal slechtere. Ik geef toe, dat was allemaal even wennen. Maar ik heb de knop intussen omgedraaid. Ik speel absoluut niet tegen mijn zin in tweede klasse."

Moest Westerlo promoveren, dan bestaat de kans dat hij er nog een jaartje bij doet. “Als ik me over zes maanden nog zo goed voel als nu en Westerlo wil me graag houden, dan bestaat die kans absoluut. Maar ik kan helaas niet in de toekomst kijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties