Serie A: Milan en Juventus boeken uitzeges

Sander De Graeve

AC Milan en Juventus konden beiden winnen buitenshuis. Respectievelijk Torino en Palermo waren de slachtoffers. Ook Catania kan dankzij een uitzege stevig in de subtop blijven. Onderin boekte Pescara een belangrijke overwinning tegen Genoa.

Geen echte verrassingen in Italië deze namiddag. Pescara geraakt van de laatste plaats weg na de winst tegen Genoa. In de middenmoot boekte Chievo een zege op het veld van Cagliari. Catania won met 1-3 bij Siena en blijft in de subtop.

Torino - AC Milan 2-4

Het werd een echt doelpuntenfestijn in Turijn deze namiddag. Torino, dat vijftiende staat, kwam op voorsprong via Santana in de 28e minuut. Het leek die voorsprong tot de rust te kunnen houden maar dat was buiten Robinho gerekend die vijf minuten voor de pauze de bordjes in evenwicht bracht.

Na de rust was het al Milan wat de klok sloeg. Nocerino, Pazzini en de onvermijdelijke Shaarawy maakten er 1-4 van. Bianchi kon nog milderen tot 2-4 maar verder geraakte Torino niet. AC Milan klimt van negen naar zeven na deze overwinning.

Palermo - Juventus 0-1

De wedstrijd tussen Palermo en Juventus zat lange tijd op slot. Het was uiteindelijk Lichtsteiner die Juventus in de 50e minuut op voorsprong bracht. Palermo kon die achterstand niet meer goedmaken. Zeker niet nadat Morganella tegen een tweede gele kaart aanliep.

Juventus blijft na deze zege leider in de stand met vijf punt voorsprong op eerste achtervolger Napoli. Napoli speelt vanavond wel nog op bezoek bij Inter.