Vertonghen: "Jammer dat het zo gelopen is met Ajax"

Vertonghen: "Jammer dat het zo gelopen is met Ajax"
Foto: © SC

Jan Vertonghen is nog even teruggekomen op zijn transfer van Ajax naar Tottenham van afgelopen zomer. De verdediger vindt het spijtig dat de Amsterdammers zich zo stram opstelden.

"De Ajax-directie wilde dat ik mijn percentage zou laten vallen. Ik stond daar eerlijk gezegd perplex van, ben daar erg van geschrokken. Ik had er toch gewoon recht op?", zei hij aan NUsport. "Echt jammer dat het zo gelopen is. Ik had het chiquer gevonden als ze hadden gezegd: 'het staat in je contract, we gunnen je dit en we willen goed uit elkaar gaan'. Het was een vrij koele, zakelijke benadering die ik niet bij de club vind passen."

De transfer kwam er uiteindelijk toch. "Gek moment. Drie jaar lang geruchten en nu was het rond. Ik lag in de kamer met Siem de Jong, had hem overal van op de hoogte gehouden. Hij had ook steeds zijn broertje aan de lijn die bezig was met Mönchengladbach, voelde zich een halve zaakwaarnemer, haha. Maar ja, ik moest het aan iemand kwijt. Dus hij was de eerste die het hoorde. Nog voor mijn vriendin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties