Oostende is voorlopig nieuwe leider

Oostende heeft thuis gewonnen van Westerlo en is zo de nieuwe leider in de tweede klasse. WS Woluwé heeft in januari wel nog een wedstrijd te goed. Ook achtervolger Moeskroen-Péruwelz won, Roeselare haalde uit.

Oostende – Westerlo 2-1

Westerlo kwam naar het Albertparkstadion om te winnen en leek lange tijd ook uitzicht te hebben op de winst. Halfweg de eerste helft was de club op voorsprong gekomen via Van Belle, maar in de laatste twintig minuten ging de ploeg van aan de zee nog op en over Westerlo.

Eerst scoorde Depoitre, enkele minuten voor tijd legde Brouckaert de eindscore vast. Door de zege komt Oostende voorlopig aan de leiding in de tweede klasse, al heeft Woluwé nog een wedstrijd te goed.

Oudenaarde – Roeselare 1-5

Roeselare heeft zichzelf wat extra ademruimte bezorgd in de strijd tegen degradatie, na een knappe overwinning op het veld van Oudenaarde.

De thuisploeg kwam nog op voorsprong via Vervaecke, maar de bezoekers hadden de scheve situatie tegen de rust al rechtgezet via Ternest. Die scoorde vlak na rust meteen zijn tweede doelpunt en bracht Roeselare zo op voorsprong. Via Vandenbussche, Lutun en een eigen doelpunt van Raes werd het zelfs nog 1-5 voor de West-Vlamingen.