Interview Leye: "Play-off 1 halen voor de supporters"

Leye: "Play-off 1 halen voor de supporters"
Foto: © SC

Het gaat goed met Zulte Waregem, dat beseft ook aanvaller Mbaye Leye. Toch gaat de Senegalees nog niet zweven.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Winst in Bergen zou een mooie bonus zijn voor ons, maar in de kering is het naar de play-off 1 toe maar anderhalf punt dat je kan winnen door een zege te behalen. Het belangrijkste is nu om eerst play-off 1 te halen. Zeker voor de supporters zou dat leuk zijn, omdat ze dan nog eens extra alle grote clubs zien passeren in ons stadion,” aldus Leye.

“In voetbal is alles mogelijk, maar we moeten realistisch blijven: de grote clubs blijven de grote club. Tegen hen winnen is niet makkelijk. We moeten gewoon alles blijven geven tot het einde van het seizoen”, ging de spits verder. Over wat het succes van Essevee verklaart, haalt Leye de mix aan tussen ervaren spelers die willen bewijzen dat ze het nog kunnen met een aantal jonge talenten die zich willen tonen.     

De Senegalees vindt het jammer dat zijn land zich niet heeft kunnen plaatsen voor de Afrika Cup, waardoor hij de competitie ook minder zal volgen. “Een land als Senegal zou zich altijd moeten kunnen plaatsen bij de betere landen van het continent.”

Over zijn eigen toekomst is de speler duidelijk: “Ik wil hier niet per se weg. Er zullen misschien altijd wel spelers komen en gaan, maar ik voel me goed bij de club. Ik droom niet van een transfer naar een of andere grote club, ik wil gewoon dat ik en mijn familie het goed hebben. Als je goed blijft spelen als club komen de transfergeruchten altijd op gang, maar daar ben ik niet mee bezig”, besloot Leye.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties