Efficiënt Merelbeke houdt Rapide Lebbeke van zich af.

Gentil Dossche
| 0 reacties
Efficiënt Merelbeke houdt Rapide Lebbeke van zich af.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Was Rapide Lebbeke speltechnisch minstens de evenknie van de leiders, opnieuw zette het te lang pingelen de onmondigheid in de verf. Merelbeke wachtte af en sloeg dan genadeloos toe. In het slotkwartier moesten de gastheren nog alle zeilen bijzetten.

Na een lange studieronde met enkele halve kansjes aan beide zijden bleek de eerste echte prik meteen doeltreffend. De snelle Matthias Van Peteghem liet zijn belagers achter zich en Dieter Malfait had geen verhaal (23’). Rapide reageerde maar de thuisdefensie hield goed stand. Luid ongenoegen weerklonk toen Brecht Spranghers de bal met de hand beroerde maar het bezoekende protest werd weggewuifd (30’). Merelbeke trok ten aanval en Malfait moest plat op een schuiver van Pieter Van Hyfte (33’). Toen Maarten Melkebeke een voorzet verlengde had de bezoekende goalie een knappe reflex in huis (42’). Op slag van rust kon Kenneth De Saedelaere een schot van Melkebeke voor de lijn wegwerken.

Na de koffie ging Rapide direct op zoek naar de gelijkmaker maar Cooreman knalde over (50’). Dimitri Daneels dropte een vrije trap in het pak en onaangeroerd verdween het leder in de benedenhoek (53’). Merelbeke ging door op zijn elan en Malfait had een voetveeg nodig op een schot van Van Peteghem (69’). De bezoekers schoten wakker en zetten de leiders onder druk. De Saedelaere zocht en vond het hoofd van Maarten Cooreman en de aansluitingstreffer lag tegen de touwen (77’). Merelbeke was het noorden kwijt en ontsnapte aan de gelijkmaker toen Peter De Pauw nipt voorlangs kopte (79’). In blessuretijd ging ook Malfait mee vooraan postvatten bij een ultieme hoekschop. De bal werd weggewerkt en Matthias Van Peteghem mocht alleen af op het lege doel. Zijn 18de treffer was de gemakkelijkste van het seizoen.

Zondag 6 januari 2013 wordt speeldag 15 afgewerkt. Rapide Lebbeke trekt naar Kruibeke en Merelbeke naar Sint-Gillis-Waas.

KFC Merelbeke: Van Kerckhove, De Rudder, Baetens, Spranghers, Melkebeke (91’ Vermassen), Van Peteghem, Van Hyfte, Blanckaert (61’ Boone), Decraene, De Wulf, Remon (46’ Daneels).

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, J. De Visscher, Wauters, Cooreman, De Saedelaere, P. De Pauw, Vanderhaegen (69’ Zahriou), Van Impe, S. De Pauw, De Winne.

Doelpunten:23’ Van Peteghem 1-0, 53’ Daneels 2-0, 77’ Cooreman 2-1, 93’ Van Peteghem 3-1

Kaarten: geel: De Visscher, Van Peteghem, Van Hyfte

Scheidsrechter: Kenneth Dhont

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties