Vercauteren de laan uitgestuurd

Vercauteren de laan uitgestuurd
Foto: © SC

Het verhaal bij Sporting Lissabon zit erop voor Franky Vercauteren. Hij kon niet verhinderen dat de Portugese club de zwakke resultaten bleef opstapelen.

"We danken Vercauteren voor zijnj inzet en professionaliteit", luidt het op de clubsite van Sporting. Vercauteren nam op 24 oktober het roer over van Ricardo Sa Pinto.

Sporting verloor zaterdag op eigen veld met 0-1 van Paços Ferreira en is teleurstellend twaalfde in de stand, met amper één puntje meer dan de voorlaatste. Sporting werd zelfs uitgefloten door de thuissuporters.

Dit is het tweede ontslag in korte tijd voor onze landgenoot. In maart 2012 werd hij bij Al-Jazira de laan uitgestuurd. In het seizoen daarvoor leidde hij Racing Genk nog naar de landstitel.

Op het trainerspalmares van Vercauteren staan drie titels (2x Anderlecht, 1x Genk) en drie supercups (2x Anderlecht, 1x Genk). In 2011 werd hij nog Trainer van het Jaar in de Jupiler Pro League. Tussen zijn passages bij Anderlecht en Genk was de voormalige Rode Duivel ook even (assistent-)bondscoach.

Ondertussen zit AA-Gent nog steeds zonder trainer, nota bene. Misschien iets voor Vercauteren?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties