[W-Vl] Koplopers in 2e blijven steken op gelijkspel

In zowel de A- als de B-reeks bleven de leiders Oudenburg en Meulebeke steken op een gelijkspel. Dichtste achtervolgers Knokke en Avelgem konden niet profiteren en keerden met slechts 1 punt terug.

2e provinciale A

Oudenburg (1e) had tegen Zedelgem (6e) lange tijd de overwinning in het vizier. Op het uur kwam het op voorsprong via Rosseel, maar in de laatste minuut trapte Rommelaere een penalty in 2 tijden voorbij Vandekerckhove.

Knokke (2e) had het niet onder de markt tegen De Haan (8e). Het kwam wel op voorsprong via een doelpunt van D'Haese, maar zag de match in de tweede periode volledig kantelen. Eyland en Saelens brachten De Haan plots op voorsprong. Knokke ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook via Stroo.

Van de top-8 kon enkel Adinkerke (3e) profiteren van het puntenverlies van de topploegen. Al na een half uur stond Adinkerke op een geruststellende 0-2-voorsprong, maar in de tweede helft zette Lampo eigenhandig de bordjes terug in evenwicht. In de slotfase bezorgde de ingevallen Baes Adinkerke de volle buit tegen Torhout (7e).

Jabbeke (3e) ging verrassend onderuit tegen Blankenberge (9e). Het liet zo de kans liggen om samen met Oudenburg de stand aan te voeren.

Spermalie - Bredene was afgelast.

2e provinciale B

In de B-reeks werden slechts de helft van de matchen gespeeld. Wevelgem - Bl. Otegem, Ledegem - Langemark, Lowingen - Westrozebeke en Pittem - Lendelede Sport werden afgelast.

Leider Meulebeke leed pijnlijk puntenverlies tegen Heestert (10e). Ze kwamen na 20 minuten op voorsprong via Dierkens en toen Byttenaere van Heestert vroegtijdig moest gaan douchen zag het er heel goed uit voor de leider. Halverwege de tweede helft zorgde Ovaere met een kopbaldoelpunt voor een koude douche bij Meulebeke.

Gelukkig voor Meulebeke morste ook Avelgem (2e) met punten. In een spectaculaire match tegen Dosko Beveren (11e) stond Avelgem 5 minuten voor affluiten nog met 1-4 voor. Tot de nog maar 16-jarige Lugghe zijn duivels ontbond. Met 2 doelpunten in evenveel minuten kreeg Dosko Beveren plots zicht op meer. In de blessuretijd zorgde Vansteenkiste met de 4-4 voor het onmogelijke.

Ook Anzegem - Deerlijk Sport eindigde op een gelijkspel, zodat Tielt dit weekend als enige kon genieten van de overwinning.