Booy: "Echte gezicht Cercle tonen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Booy: "Echte gezicht Cercle tonen"
Foto: © SC

Foeke Booy staat voor acht belangrijke wedstrijden in de strijd om het behoud. De eerste daarvan is de derby tegen Club. Booy wil dat andere spelers opstaan na het vertrek van Eidür Gudjohnsen naar de grote rivaal.

Sander De Graeve in Brugge

Booy vindt het jammer dat Gudjohnsen geen speler van Cercle meer is: "Het is jammer maar het was niet meer tegen te houden. In Portugal merkte ik het al. We moeten nu denken aan een andere invulling in de aanval. Voorheen bouwde ik het team rond hem maar het systeem ga ik nu niet veranderen. Als je de lijn eruit haalt ben je bijna verloren."

Hij rekent nu op de strijdvaardigheid van de groep: "Er is heel weinig tijd om dingen te gaan aanpassen, Bakenga, Uchebo en Naudts zijn heel andere types dan Eidür. Zijn vertrek biedt perspectieven voor andere spelers om op hun, volgens hen, favoriete positie te spelen. Al verwacht ik wel meer dan in de eerste helft tegen Oostende."

Cercle zoekt nog naar versterkingen: "Het moeten wel echte versterkingen zijn, met spelers in de breedte zijn we niets. We zoeken nog een aanvaller en een verdediger. We richten ons op de Belgische en Nederlandse markt, we hebben geen tijd voor een speler die een aanpassingsperiode nodig heeft. Over Dickoh en Boi ben ik tevreden, die stonden er meteen."

Intussen is het nog wachten op de definitieve transfer van Aoulad: "Ik wil hem er zeker bij, het is een speler met snelheid, kopkracht en scorend vermogen. Hij scoort en laat scoren." Aoulad traint reeds mee met Cercle maar Charleroi, dat de speler ook huurde van Anderlecht, moet hem nog vrijgeven.

Booy weet wat er te doen staat de komende wedstrijden: "We moeten lef tonen in de komende wedstrijden en het echte gezicht van Cercle laten zien. Het geloof is alvast aanwezig. Tegen Oostende zag ik een team. Die lijn moeten we doortrekken en zeker niet angstig gaan spelen als in de eerste helft op bezoek bij respectievelijk Lierse en Lokeren. We moeten de focus volledige wedstrijden kunnen vasthouden. Een wedstrijd duurt 90 minuten, geen 85."

Morgen leest u hier wat de derby voor de Cercle-coach betekent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties