Interview Köteles weer nummer één: "Ik voel me sterker dan voorheen"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Köteles weer nummer één: "Ik voel me sterker dan voorheen"
Foto: © SC

Laszlo Köteles loopt opnieuw met een glimlach rond. De doelman kreeg te horen dat hij opnieuw de nummer één wordt bij Racing Genk. Voetbalkrant sprak met de Hongaar over de moeilijke periode die hij, na zijn blessure, op de bank moest doorbrengen.

Robby Morren in Genk

Je bent opnieuw eerste doelman bij Genk. Dat moet een goed gevoel geven.

"Het is natuurlijk fantastisch nieuws voor mij en een hele mooie kans die ik krijg maar ik mag nu ook niet overdreven gelukkig en met te veel vertrouwen rondlopen. Ik moet heel geconcentreerd blijven. De coach heeft in onze kleedkamer verteld dat elke wedstrijd opnieuw een test is voor elke speler. Iedereen die speelt moet zich steeds opnieuw bewijzen, anders zal de coach ingrijpen. Dit is een grote club met grote ambities, hier is geen plaats voor middelmatige prestaties. Je moet altijd op je best zijn."

Je kende heel wat pech. Je stond goed te keepen toen je geblesseerd raakte maar na je blessure hield de coach jou op de bank. Hoe heb je die periode op de bank beleefd?

"Een blessure komt nooit op een goed moment. Ik had in onze openingswedstrijd tegen Cercle heel slecht gespeeld maar in de volgende wedstrijden groeide ik en keepte ik enkele prima matchen. Ik had gedacht dat ik terug in doel zou staan wanneer ik weer fit was. Kristof speelde toen elke keer wel zijn wedstrijd in die periode en ik bleef op de bank. Ik heb toen wel momenten gehad dat ik down was. Ik heb getracht de draad zo snel mogelijk weer op te pikken en ik heb toen heel hard gewerkt. Ik trainde ook nog extra. Toen onze training gedaan was, ging ik nog oefeningen op explosiviteit en snelheid doen. Ik wilde de coaches echt tonen dat ze op mij konden rekenen."

Je wilde jezelf nog extra bewijzen?

"Ja, dat klopt. Die situatie is voor mij een hele grote motivatie geweest en dat heeft mij daar ook bij geholpen. Ik speel voetbal om wedstrijden te spelen, niet om enkel te trainen. Ik ben echt blij nu."

Heb je bepaalde zaken geleerd uit de voorbije maanden?

"Het is een grote ervaring geweest en toch ook wel een leerschool van hoe je met zulke situaties moet omgaan. Het was niet het einde van de wereld. Ik moest gewoon zorgen dat ik klaar was wanneer mijn moment zou komen."

Is je motivatie nu nog groter dan voor je blessure?

"Ja. De uitdrukking 'what doesn't kill you makes you stronger' klopt wel. Ik voel me nu veel sterker dan voorheen, ook op mentaal vlak. Ik voel dat ik aan ervaring en maturiteit gewonnen heb. Ik ben in Hongarije 4 jaar eerste doelman geweest, in Genk ben ik op de bank beland (in de periode van Courtois nvdr) en dan werd ik hier weer eerste doelman. Dit seizoen heb ik die situatie na mijn blessure meegemaakt. Al die ervaringen helpen mij."

Lees morgen het tweede deel van het interview met Laszlo Köteles.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties