Booy: "Bijzondere wedstrijd"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Booy: "Bijzondere wedstrijd"
Foto: © SC

Foeke Booy weet heel goed hoe de derby leeft in Brugge, hij speelde hem namelijk zelf in zijn periode bij Club Brugge. "Het is een club van het land tegen vereniging van de stad."

Sander De Graeve in Brugge

"Het is een bijzondere wedstrijd", aldus Booy. "Het is de enige in zijn soort in België. Ik vergelijk het met de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam. Daar is het ook een club van het land tegen een club van de stad."

De verschillen tussen beide teams zijn er, geeft Booy toe: "Het gaat zoals elke match om de drie punten. We gaan er alles aan doen ondanks de verschillen in ambitie en kwaliteit. Dat alleen is echter geen garantie op succes. We moeten goed voor de dag komen."

Net als Garrido staat ook Booy niet meer stil bij de gewonnen bekermatch tegen Club: "Die zege telt niet meer, ik leef niet in het verleden. Waarschijnlijk kom ik ook met 6-7 andere spelers aan de aftrap als toen." Wie zeker niet spelen zijn de geblesseerden D'Haene, Cornelis en Coppens.

Booy wil één naam vrijgeven: "Vidarsson speelt. Hij is als leider opgestaan na het vertrek van Eidür." Een andere speler die waarschijnlijk aan de aftrap komt is Bakenga, eigendom van Club Brugge. "Hij kijkt ernaar uit om tegen Club Brugge te spelen. Er was een gentleman's agreement om hem niet te laten spelen in de onderlinge matchen maar dat is nu ook van de baan (na de transfer van Gudjohnsen)."

"Persoonlijk ben ik tegen zulke overeenkomsten. Die zijn niet in het belang van de speler. Club stalt hem hier om beter te worden, dan is het ook belangrijk dat hij zulke wedstrijden kan spelen." De oefenmeester van Cercle verwacht wel meer efficiëntie van de spits.

"De moeilijke kansen maakt hij fantastisch af, de makkelijke laat hij nog al te vaak liggen. Lelijke goals tellen ook, zeg ik hem vaak. Een spits moet niet altijd mooie doelpunten maken. Hij is soms te speels, te naïef. Daarom is het goed dat hij bij Cercle speelt, hier krijgt hij de tijd om aan dat aspect van zijn spel te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties