Mathijssen: "Van De Velde volgde reglement niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 30 reacties
Mathijssen: "Van De Velde volgde reglement niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De afgelasting van Cercle-Club van zondagmiddag blijft reacties uitlokken. Volgens werkloos trainer Jacky Mathijssen gelaste scheidsrechter Joeri Van De Velde de wedstrijd onterecht af. Volgens Hugo Broos zijn er dan weer buiten de G4 geen degelijke accommodaties.

"Ik ben geen specialist wat velden betreft. maar aan de beelden te zien had de derby Cercle-Club gespeeld kunnen worden. Volgens het boekje kan er gespeeld worden als de veiligheid van de spelers niet in gevaar is en als de bal rolt. Dat was volgens mij het geval. Ref Van de Velde volgde het boekje niet", aldus Mathijssen in Het Belang van Limburg.

"Dat deed hij wel toen Rossini enkele weken geleden zijn shirtje omhoog trok nadat hij had gescoord voor zijn overleden grootvader. De ene keer telt het boekje wel, de andere niet. Dat stoort me. Al vind ik persoonlijk ook dat het beter was dat er zondag niet gevoetbald werd."

Hugo Broos heeft het over slechte Belgische accomodaties in hetzelfde artikel: "Chelsea-Arsenal werd inderdaad op een perfect veld gespeeld. Een wereld van verschil. Onze accommodaties zijn op Anderlecht, Club Brugge, Standard en KRC Genk na niet echt goed uitgerust om professioneel voetbal in te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties