Rechtzetting: Voetbalbond geeft goede voorbeeld bij afgelastingen

Fabian Morren
| 4 reacties
Rechtzetting: Voetbalbond geeft goede voorbeeld bij afgelastingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is de laatste dagen heel wat te doen rond de laattijdige afgelastingen van het afgelopen weekend. De Belgische voetbalbond (KBVB) geeft nochtans het goede voorbeeld. De Pro League volgt de lijn van de bond echter niet.

De voetbalbond is niet verantwoordelijk voor de afgelastingen in de hoogste voetbalklasse. Zelf had de KBVB al wel héél snel duidelijkheid geschept en alle wedstrijden van tweede nationale tot vierde provinciale woensdag al afgelast.

Fans en clubs wisten dus al zeer snel dat ze in het weekend niet in actie zouden moeten komen. Ten onrechte schreven wij in onze wekelijkse 'top en flop' dat de KBVB schuld had aan de laattijdige afgelasting in Brugge. Dit klopt uiteraard niet.

De Pro League is hiervoor verantwoordelijk. De supportersvereniging Profclubs (SfP) en de nationale supportersfederatie (NSF) wilden zelfs zondagochtend Cercle - Club en Anderlecht - Zulte Waregem al afgelasten. 

Bovendien houdt de Pro League zich niet aan het charter dat begin 2010 werd afgesloten. Daarin staat dat men moet trachten om spelers, fans, ... geen onnodige verplaatsingen te laten doen. Aangezien de sneeuwval op zondag al eerder bekend was, kon de Pro League zeker ten laatste 's ochtends al ingrijpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties