Barcelona haalt uit tegen Osasuna

Barcelona heeft thuis weinig moeite gehad om Osasuna opzij te schuiven. Het werd uiteindelijk 5-1. Lionel Messi heeft onderweg weer een persoonlijk record aan zijn lijstje mogen toevoegen.

Barcelona – Osasuna 5-1

Doordat Lionel Messi na tien minuten de score opende, wist hij te scoren in elf opeenvolgende wedstrijden in de Spaanse competitie. Dat deed niemand hem voor. Door zijn vier doelpunten in de wedstrijd tegen Osasuna is hij onderweg ook de kaap van de 200 doelpunten in de Primera Division gepasseerd.

Loe kon de bezoekers tussendoor nog even in de wedstrijd brengen door halfweg de eerste helft de gelijkmaker te scoren, maar Messi maakte snel daarna zijn tweede van de avond van op de strafschopstip. Ook Pedro pikte nog zijn doelpuntje mee. Door de zege blijft Barcelona sowieso zijn voorsprong in de stand behouden, Osasuna blijft op een degradatieplaats achter.

Rayo Vallecano – Real Betis 3-0

De strijd om de vierde plaats en het bijhorende Champions League-ticket wordt steeds spannender. Rayo Vallecano hield de punten thuis tegen Real Betis en komt zo tot op een puntje van Betis in de stand. Ook Malaga, Valencia en Levante staan nog op een zakdoek.