Interview Mario Been: "Benteke gaat zeker nog een stap maken in Engeland"

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Mario Been: "Benteke gaat zeker nog een stap maken in Engeland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christian Benteke doet het uitstekend bij Aston Villa. Mario Been, de coach die hem het vertrouwen gaf bij Genk, ziet de aanvaller slagen bij een topclub in Engeland. "Benteke en Luis Suarez lijkt mij een mooi spitsenduo", zegt de Nederlander.

Door Robby Morren

Begin vorig seizoen kreeg Benteke regelmatig een fluitconcert over zich heen in de Cristal Arena bij het missen van de zoveelste kans. Mario Been bleef de Rode Duivel het nodige vertrouwen schenken. Het leverde hem een transfer naar Aston Villa op en Genk zo'n slordige negen miljoen. Na een half seizoen in de Premier League hengelen toppers als Tottenham, Liverpool en Arsenal naar de diensten van de Belg.

"Als we kijken naar zijn fysiek en zijn manier van spelen, dan is hij een speler die in Engeland zeker kan slagen. Dat laat hij ook wekelijks zien", vertelt Been aan Voetbalkrant.

"Hij speelt in een ploeg die het helaas niet echt heel goed doet. Ik ben wel trots dat ik vorig seizoen de credits aan hem heb gegeven en dat hij dat ook terugbetaald heeft in de momenten dat ik hem opgesteld heb en dat hij dat nu laat zien. Ik ben er heel blij mee."

Niet akkoord op de hoofdtribune

"Als je spelers opstelt dan worden ze beter en vaak twijfel je tussen mensen. Ik heb toen voor Benteke gekozen omdat ik vond dat ook anderen beter gingen spelen door hem. Ik weet ook wel dat er op de hoofdtribune mensen achter mij zaten die andere dingen naar mij riepen maar dat is een gevoel dat je hebt als coach."

"Ik weet wel zeker dat Benteke in Engeland nog een stap gaat maken. Het is een jongen die rond de zestien van de tegenstander moet spelen. Bij Aston Villa gebeurt dat minder dan bij een ploeg als bijvoorbeeld Liverpool. Benteke en Suarez lijken mij twee hele aardige spitsen samen. Ik denk dat de ogen in Engeland ook wel geopend zijn over zijn fysiek op die leeftijd. Ik hoop dat hij het heel goed blijft doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties