Verbauwhede voelt zich slachtoffer van zijn imago

Christophe van den Boom
| 35 reacties
Verbauwhede voelt zich slachtoffer van zijn imago
Foto: © SC

Glenn Verbauwhede zit nog altijd zonder club. De doelman staat nu bijna een jaar aan de kant, nadat hij zich bij Westerlo blesseerde aan de adductoren.

De zoektocht naar een club loopt niet zo vlot als verwacht. De Kortrijkzaan wijdt het aan het moment van zijn blessure. “Als ik eind april was geopereerd, dan stond ik ten laatste begin september opnieuw op het veld. Met Southampton was alles rond. Ik kon er een driejarig contract tekenen, maar mijn blessure gooide roet in het eten. Ondertussen weet ik dat het in België heel moeilijk wordt voor mij", dat vertelt Verbauwhede in Gazet van Antwerpen.

Imago

Verbauwhede zegt het slachtoffer te zijn van zijn imago. Om die reden zal hij in België naar eigen zeggen moeilijk aan de bak komen. "Trainer Chris Janssens had me graag naar Lierse gehaald maar CEO Jesse De Preter stelde zijn veto. Nochtans heb ik die man nooit persoonlijk ontmoet. In oktober onderhandelde ik met een Engelse ploeg, waarbij het tot een overeenkomst leek te komen. Tot er gebeld werd naar enkele mensen in België. Van het ene moment op het andere werd alles 'on hold' gezet”, klaagt hij.

De doelman heeft intussen weinig contact met zijn voormalige club Club Brugge. "In de periode dat Jorgacevic werd aangetrokken vroeg Club aan mijn manager hoe het met me ging. Ik verwijt Club slechts één ding: dat ze een half miljoen euro vroegen terwijl ik weg moest. Dat is een speler zijn carrière hypothekeren. Twee transfers ketsten toen op vraag en aanbod af. Ik kon naar Duitsland en Kortrijk bood 375.000 euro, maar dat bleek te weinig." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties