Reactie López: "Gent was geen moeilijke keuze"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
López: "Gent was geen moeilijke keuze"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jorge López maakte zaterdagavond zijn debuut voor AA Gent in de 2-1 overwinning tegen Beerschot. Hij viel in voor Hervé Kagé, die andere nieuwkomer bij de Buffalo's. De Spanjaard liet zijn techniek zien en was sterk in balbezit.

Sander De Graeve in Gent

Voor López was Gent een evidente keuze: “Ik zat zonder club en onderhield mijn conditie bij Zaragoza B. Ik kreeg ook enkele aanbiedingen maar dat waren ploegen uit landen waar ik niet heen wou. Ik wou naar een sterke competitie en wachtte op een mooie ploeg. Toen kwam Gent aankloppen.”

Enkel het weer speelt de Spanjaard parten, de stad Gent bevalt hem wel: “Het is een erg mooie stad, perfect voor mijn gezin. Het weer kan wat beter maar ik denk dat ik een internationale school ga zoeken voor mijn twee kinderen.”

López was ook onder de indruk van de Gentse fans: “Ze hebben de ploeg de hele tijd gesteund, ook in de momenten dat we het moeilijk hadden.”

De Spanjaard vindt bij Gent veel landgenoten terug, dat helpt bij zijn integratie: “Het is heel handig dat hier veel Spanjaarden zijn. Ik heb nu enkel nog matchritme nodig. Ik ben tevreden met elke minuut dat ik mag spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties