Interview Tshimanga: "Ben niet bezig met de Rode Duivels"

Robby Morren
Robby Morren
| 14 reacties
Tshimanga: "Ben niet bezig met de Rode Duivels"
Foto: © SC

Derrick Tshimanga is bezig aan een ijzersterke periode bij Racing Genk. In een gesprek met Voetbalkrant vertelt hij dat hij er steeds blijft naar streven om nog beter te worden. Aan een selectie voor de Rode Duivels denkt de verdediger momenteel niet.

Robby Morren in Genk

Tshimanga voetbalt momenteel op een hoog niveau. Enkele maanden geleden wisselde coach Mario Been hem en Hamalainen nog af op de linksback maar nu is het duidelijk dat Tshimanga die strijd heeft gewonnen.

“Het gaat de laatste weken heel goed met mij. Na mijn blessure heb ik nog wat moeten zoeken maar ik ben hard blijven werken en tracht mezelf elke wedstrijd opnieuw te bewijzen. Momenteel lukt dat goed en ik wil dat zo lang mogelijk blijven volhouden.”

Ondanks zijn sterke prestaties op de linksachter vindt hij van zichzelf dat het nog beter moet. “Ik kan altijd nog groeien, het kan altijd nog beter dan de vorige match. Ik denk daarbij aan de concentratie, de duels en het inspelen van de bal."

Na een teleurstellende 4 op 15 in de competitie was de overwinning tegen Club Brugge een opluchting in het Genkse kamp. Zaterdagavond willen de Limburgers absoluut de drie punten pakken op het Kiel. De laatste uitoverwinning dateert alweer van 2 december op het veld van Lokeren.

“Het was een belangrijke zege tegen Club Brugge maar nu moeten wij tegen Beerschot bevestigen. Dat zal niet makkelijk zijn. We hebben al veel punten verloren tegen de zogezegd kleinere ploegen maar dat mag zaterdag niet gebeuren. We gaan ons sowieso 200% geven en als we spelen zoals tegen Club Brugge denk ik wel dat het moet lukken.”

“Het zou wel eens een vechtwedstrijd kunnen worden. Zij moeten vechten voor het behoud in eerste klasse maar wij hebben de punten nodig om de kloof met de eerste twee niet groter te laten worden.  We moeten altijd naar boven blijven kijken. De manier waarop is nu niet belangrijk, de drie punten zijn het belangrijkst.”

Genk slaagde er dit seizoen amper 3 keer in om de nul te houden. De laatste keer dat dit lukte was in de heenwedstrijd tegen Beerschot, op 20 oktober. Derrick?

“Het is niet zo dat we ons best daar niet voor doen. Neem nu tegen Club Brugge; we hadden heel weinig weggegeven achterin en dan scoorden zij toch nog zo’n ‘klungelgoal’.  Ach, de trainer zegt altijd dat het goed is zolang wij maar één keer meer scoren dan de tegenstander.”

“We hebben een sterke verdediging en we slagen er inderdaad niet vaak genoeg in om de nul te houden. We moeten zorgen dat we nog beter geconcentreerd blijven, ook ikzelf. Hier moet gewoon verbetering in komen.”

Ondanks zijn sterke prestaties zegt Tshimanga helemaal niet te denken aan een selecctie voor de Rode Duivels. “Ik heb de wedstrijd van de Rode Duivels gezien, het was een leuke match. Het is een heel goede ploeg. Zelf denk ik daar niet aan. Ik ben bezig met Genk. Als de prestaties er komen en de bondscoach vindt dat ik een selectie verdien, dan zal hij mij wel oproepen. Ik ben daar niet mee bezig, de bondscoach maakt de keuzes.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties