Ramos: "Ik ben blij met de loting"

Niels Ceulemans
| 0 reacties
Ramos: "Ik ben blij met de loting"
Foto: © SC

Woensdag staat de topper van de achtste finales van de Champions League op het programma, Real Madrid ontvangt Manchester United. Sergio Ramos is op zijn hoede voor de gevaarlijke spitsen van United.

“We hebben de afgelopen jaren nog nooit zo'n goede Robin gezien", aldus Ramos in The Guardian. "Hij is snel en hij heeft een goed schot in de benen. Rooney is anders, hij werkt hard en kiest voor de duels. Hij houdt van fysieke strijd.

Maar het is moeilijk om de beweeglijkheid van Rooney in te schatten: je weet niet altijd wat de afstand is om druk op hem te zetten. Dan gaat hij diep, dan gaat hij naar de zijkanten en je weet nooit of je hem moet volgen. De communicatie met het middenveld is essentieel. Als hij zich laat terugzakken, moet de centrumverdediger niet volgen.

Maar het gaat niet alleen om Van Persie en Rooney”, vervolgt Ramos. “Het is het hele team van Manchester United. Je hebt ook nog Chicharito. Die speelt een half uur en scoort altijd wel twee of drie keer. En dat is geen toeval.

Ik ben wel blij met de loting. Manchester United is in Engeland datgene wat Real in Spanje is: normen en waarden, geschiedenis. De uitstraling, de spelopvatting en de normen komen overeen. Dit zijn topwedstrijden en die speel ik liever dan wedstrijden tegen minder belangrijke clubs die je kunnen verrassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties