Joan Laporta veroordeeld wegens wanbeheer

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Joan Laporta veroordeeld wegens wanbeheer
Foto: © SC

Joan Laporta, tussen 2003 en 2010 voorzitter van FC Barcelona is vandaag veroordeeld wegens wanbeheer. Samen met 7 van zijn toenmalige collega's draait hij dus op voor zijn daden.

“Het hooggerechtshof heeft beslist het cassatieverzoek dat Laporta en zijn bestuurd indienden. Zo bevestigen wij het eerder gemaakte vonnis van de provinciale rechtbank van Barcelona.” Die rechtbank had Laporta en zijn bestuursleden al schuldig bevonden aan wanbeheer.

De feiten dateren al uit het seizoen 2002-2003. Toen kon Laporta geen bankgaranties voorleggen voor een deel van de schulden die dat seizoen werden gemaakt. Joan Laporta schoof de zwarte piet van zich af door te verklaren dat zijn voorganger, Joan Gaspart, die schulden had gemaakt.

Een socio van Barcelona diende echter klacht in omdat hij het verhaal van de ex-voorzitter niet geloofde. Eerst kreeg de socio zijn gelijk van de provinciale rechtbank van Barcelona en nu dus ook van het Hooggerechtshof. Joan Laporta is verantwoordelijk bevonden voor meer dan 63 miljoen van de schulden die in zijn periode werden gemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties