Interview Leekens: "Top 6 geeft Play-Off 1 niet meer uit handen"

Thomas Eeckhout
| 25 reacties
Leekens: "Top 6 geeft Play-Off 1 niet meer uit handen"
Foto: © SC

Met nog vier speeldagen te gaan is de strijd om de Play-Off 1-plaatsen verre van gestreden. Op competitieleider Anderlecht en eerste achtervolger Zulte-Waregem na, strijden zeven ploegen om de resterende vier Play-Off-tickets.

Door Thomas Eeckhout

De reguliere competitie loopt stilaan ten einde. Met nog vier speeldagen te gaan is de strijd voor Play-Off 1 verre van gestreden. Anderlecht en het verrassende Zulte-Waregem zijn zeker van een plaats bij de eerste zes. Daarachter maken nog zeven teams kans op de vier resterende Play-Off-Tickets. Lokeren, Genk, Standard en Club Brugge staan er het beste voor, al maken Bergen, KV Mechelen en KV Kortrijk nog kans om de reguliere competitie in de top zes af te sluiten.

"Toch zie ik de huidige top zes Play-Off 1 halen", zegt Georges Leekens, die momenteel aan de slag is als analist bij Sporting Telenet. "Hoezeer ik het Mechelen, Kortrijk en Bergen ook gun om een Play-Off-ticket te pakken, denk ik niet dat de huidige top zes nog steken zal laten vallen. Je mag niet vergeten dat er nog maar twaalf punten te verdienen zijn."

Interessant programma voor top zes

De komende vier speeldagen beloven spannend te worden bovenaan de Jupiler Pro League. Zo spelen de kandidaten voor Play-Off 1 enkele onderlinge wedstrijden. Zo ontvangt Standard nog Genk en Lokeren, terwijl Club Brugge nog zwaar aan de bak moet tegen Lokeren, Zulte-Waregem en Anderlecht. Ook Lokeren heeft nog een zwaar programma met wefdstrijden tegen rechtstreekse concurrenten Brugge en Standard.

"De onderlinge wedstrijden in de top zes zullen zeker voor extra spanning zorgen. Toch zal de top zes er na dertig speeldagen hetzelfde uitzien als nu, ze geven het niet meer af", denkt Leekens. "Er zullen ploegen punten verliezen, dat is een zekerheid, maar de eerste achtervolgers zullen ook niet alles winnen. Met nog vier wedstrijden voor de boeg en twaalf te verdienen punten vrees ik dat er te weinig tijd is voor Mechelen, Kortrijk en Bergen om zich nog in de top zes te knokken. Al moet je altijd rekening houden met alle omstandigheden zoals blessures en schorsingen."

Druk wordt groter

"Een plaats bij de eerste zes is voor elke club een finanancieel interessant iets", vertelt Leekens aan Voetbalkrant.com. "Maar dat doet de druk alleen maar toenemen, waardoor het niveau van het spel zal veranderen. Ook andere factoren kunnen een rol spelen. Zo kan Genk misschien wel nadeel ondervinden van het Europese en bekervoetbal. Dat zijn factoren die altijd meespelen."

Leekens kijkt uit naar de Play-Offs. "Zowel Play-Off 1 als Play-Off 2 zullen leuk en interessant zijn", zegt de gewezen bondscoach. "De clubs hebben nog iets om voor te spelen. De winnaar van Play-Off 2 kan ook nog altijd een Europees ticket veroveren."

Speelschema Play-Off 1-kandidaten

Lokeren

Thuis: Club Brugge en Charleroi

Uit: Waasland-Beveren en Standard

Standard

Thuis: Genk en Lokeren

Uit: Cercle Brugge en OHL

Genk

Thuis: Kortrijk en Gent

Uit: Standard en Bergen

Club Brugge

Thuis: Anderlecht en Lierse

Uit: Lokeren en Zulte-Waregem

Club speelt ook nog de uitgestelde stadsderby tegen Cercle

KV Kortrijk

Thuis: Bergen en OHL

Uit: Genk en Lierse

KV Mechelen

Thuis: OHL en Zulte-Waregem

Uit: Lierse en Anderlecht

Bergen

Thuis: Gent en Cercle Brugge

Uit: Kortrijk en Genk

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties