Stéphane Pauwels dient klacht in tegen Benjamin Nicaise

Thomas Eeckhout
| 7 reacties
Stéphane Pauwels dient klacht in tegen Benjamin Nicaise
Foto: © SC

De Waalse voetbalanalist Stéphane Pauwels dient klacht in tegen ex-voetballer en huidig assistent-trainer van FC Brussels Benjamin Nicaise. Aan de basis van de klacht ligt een incident tussen beide heren op de E42.

Stéphane Pauwels, die momenteel als analist werkt bij Bel RTL, heeft vandaag een klacht ingediend tegen ex-voetballer Benjamin Nicaise. Nicaise zou Pauwels op de pechstrook van de E42 tussen Bergen en Valanciennes verbaal aangavallen hebben, zo meldt Sudinfo.be.

De feiten dateren van 27 december toen Pauwels op de E42 reed. "Ik reed op een normale manier toen plots een andere wagen mij verplichtte op de pechstrook te stoppen. Hij bleef net voor mijn bumper rijden tot ik op de pechstrook stopte", vertelt Pauwels aan Sudinfo. "Toen ik stilstond stapte de bestuurder van de wagen op mij af. Het bleek Benjamin Nicaise te zijn, de ex-speler van onder andere Bergen en Standard. Hij was door het dolle heen en schold me gedurende vijf minuten uit. het was zelfs zo erg dat de passerende wagens claxoneerden. Hij beschuldigde me ervan zijn carrière na het voetbal in het gedrang te brengen. Ik ben tijdens de scheldpartij in mijn wagen blijven zitten. Ik probeerde hem te kalmeren."

Aan de basis van de ruzie ligt een commentaar die Pauwels gaf in zijn programma op Bel RTL op 15 september. Daar zei hij dat drie spelers van Bergen (Nicaise, Franquart en Werner) een complete off-day hadden en dat ze als slappe vodden stonden te spelen. "Ik was niet de enige die die mening toegedaan was", zegt Pauwels. "Ook andere mensen die aanwezig waren op die wedstrijd waren verbijsterd door het geleverde spel van de betrokken spelers. Onder hen ook de Bergense voorzitter Leone." 

Op 27 december kreeg Nicaise, die nu assistent-trainer is bij FC Brussels, waarschijnlijk te horen dat hij mocht uitkijken naar een andere club. "Dat moet hem furieus gemaakt hebben", zegt Pauwels nog. "Hij houdt mij verantwoordelijk voor de situatie."

Klacht van Nicaise 

Pauwels zegt dat hij niet de bedoeling heeft om de situatie op de spits te drijven. "Ik wilde het voorval zo laten, maar Nicaise legde een klacht neer tegen mij wegens laster en eerroof. Dat neem ik niet. Daarom besliste ik in overleg met mijn advocaat om zelf een klacht neer te leggen tegen Benjamin Nicaise. Niet alleen bedreigde hij mij, hij bracht ook mijn veiligheid in gevaar. Als er een vrachtwagen aan volle snelheid achter ons had gereden op de E42 hadden de gevolgen heel erg kunnen zijn." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties