Drogba meteen beslissend bij debuut

Thomas Eeckhout
| 8 reacties

Didier Drogba heeft zijn debuut bij Galatasaray niet gemist. De Ivoriaan zorgde ervoor dat Galatasaray de 'horrorvrijdag' overleefde en nog steeds aan kop gaat in de Turkse competitie. Wesley Sneijder, die andere nieuwkomer bij Galatasaray, startte in de basis.

Didier Drogba blijft op zijn 34e van goudwaarde. Hij bezorgde zijn nieuwe club Galatasaray met een doelpunt en een assist een 2-1 overwinning tegen Akhisar Belediyespor. Drogba viel na 63 minuten in bij een 0-0 stand.

In de 68e minuut knutselden Drogba en zijn nieuwe maatje Wesley Sneijder een aanval in elkaar. Drogba werkte via tussenstation Burak Yilmaz de 1-0 in doel met een knappe kopbal. Twee minuten later keerden beide heren de rollen om. Nu was Drogba de aangever en scoorde Yilmaz de verlossende 2-0. Vijf minuten voor tijd slikte Galatasaray nog een tegendoelpunt, maar de zege kwam niet meer in het gedrang.

Zo overleefde Galatasaray de 'horrorvrijdag' en staat het met 43 punten, stevig op kop in de Turkse competitie. Besiktas volgt op de tweede plaats met 35 punten en een wedstrijd minder gespeeld.