Interview Been: "Er is helemaal geen druk"

Fabian Morren
| 7 reacties
Been: "Er is helemaal geen druk"
Foto: © SC

De nervositeit bij Racing Genk neemt toe. Net als vorig seizoen bij de Champions League vervangt een grote tent de traditionele perszaal voor de persconferentie. De perszaal is namelijk te klein voor deze grote afspraak. Aan alles voel je dat Genk een afspraak heeft met de geschiedenis.

Door Fabian Morren

Geschiedenis, want Genk drong Europees nooit verder door dan dit seizoen. En dat Europese avontuur hoeft echt nog niet ten einde te zijn na het duel van donderdagavond tegen Stuttgart. Met de 1-1-uitgangspositie uit de heenwedstrijd kan je aan de slag. Al legt Stuttgart dit seizoen wel betere resultaten uit dan thuis voor. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

Aan 0-0 heeft Genk genoeg om door te stoten. "Maar we gaan niet rekenen", klinkt coach Mario Been vastberaden. "We zullen op zoek gaan naar een doelpunt, zoals altijd. Als je achteruit begint te lopen, roep je de problemen zelf over je af. Al zullen we voldoende mensen achter de bal moeten houden. Ik verwacht overigens ook niet dat Stuttgart zomaar blind gaat aanvallen. Ze hebben negentig minuten de tijd om één goal te maken."

"We mogen nu al trots zijn"
Mario Been

Er is straks geen druk bij Genk. Althans, Been doet er alles aan om die weg te houden van zijn spelers. "Maar er is ook écht geen druk. Dit is een leuk extraatje. We staan uiteraard wel dicht bij een geweldig resultaat. Ik vind dat we nu al trots kunnen zijn. Mochten we een ronde verder komen, zetten we een nieuwe stap om een echte topclub in België te worden. Daar staan we overigens al dichtbij, hoor", weet de Nederlander.

Eén minpuntje aan dit Europese feest: het stadion zal donderdagavond allicht niet uitverkocht zijn. "Ik kan niet in de portemonnee van de mensen kijken. Het is wel zo dat iedereen een heel jaar Europees voetbal wil. Op het moment dat we zover zijn en historie kunnen schrijven, hoop je natuurlijk op zoveel mogelijk toeschouwers."

Amsterdam

Dromen mag. In die optiek: wat zou het mooi zijn voor Mario Been om de finale van de Europa League in Amsterdam te spelen met het 'kleine' Genk. Het tovert een grote glimlach op het gelaat van de Nederlander. "Daar zijn we nog helemaal niet mee bezig", pikt de oefenmeester in. "Je moet al een hele grote optimist zijn om aan de finale te denken. Maar mochten we de volgende ronde halen, zou ons dat wel een flinke boost geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties