René Trost bezig aan laatste maanden bij MVV

Nicolas Delacourt
| 2 reacties
René Trost bezig aan laatste maanden bij MVV
Foto: © SC

Trainer René Trost neemt aan het eind van het seizoen afscheid van MVV. Na drie succesvolle jaren vindt hij een goed moment voor een frisse start elders.

MVV heeft de afgelopen drie jaren gewerkt aan de verdere uitbouw en stabilisatie van haar organisatie en het verder vormgeven en realiseren van haar visie op de club en haar plek in de stad Maastricht en de regio.

Aangezien de arbeidsovereenkomst van René Trost, de hoofdtrainer, per 1 juli aanstaande afloopt is gezamenlijk en in goed overleg geprobeerd al in een zo vroegtijdig mogelijk stadium (december en januari) duidelijkheid te scheppen. teneinde op het technische vlak zo spoedig mogelijk te kunnen anticiperen op het komende seizoen 2013-2014.

In een zestal intensieve, professionele en betrokken gesprekken is ergesproken over René’s rol in de sportieve, organisatorische en maatschappelijke activiteiten van de club en over de inhoud van een toekomstige verbintenis. Het was MVV’s uitdrukkelijke bedoeling om René voor de club te behouden.

Gaandeweg is bij René het gevoel ontstaan dat de afloop van zijn arbeidsovereenkomst na drie succesvolle jaren bij MVV een goed moment zou zijn voor een frisse start elders; recent besloot hij om per 1 juli aanstaande andere loopbaanmogelijkheden en –kansen te gaan verkennen en heeft hij daarover het bestuur van MVV geïnformeerd. Paul Rinkens, voorzitter, licht toe: “René is de langstfunctionerende coach in de Jupiler League en hij heeft met de mensen om hem heen de laatste drie jaren intensief en met succes gebouwd aan de sportieve prestaties; hij heeft ook met begrip en passie onze maatschappelijke activiteiten opgepakt en de spelers geënthousiasmeerd. We zijn hem zeer dankbaar voor zijn niet aflatende inzet en professionalisme en zien over de drie seizoenen een stijgende lijn, die hopelijk eindigt met een prijs. We wilden erg graag verder met René, maar zijn hem dankbaar dat hij nu duidelijkheid geeft, zodat we kunnen plannen voor de toekomst. We kennen zijn integriteit en loyaliteit en weten dat hij zich optimaal zal inzetten tot de laatste dag bij onze club. We kennen onze spelersgroep en zijn ook overtuigd van hun inzet tot het laatst.”

René Trost, hoofdtrainer, vult aan: “Ben hier nu drie jaar met succes en veel plezier aan de slag en heb erg geworsteld met de vraag hoe verder. Ben professional en weet dat je niet te lang moet twijfelen in dit vak. Vond het een moeilijk besluit, maar ben nu eigenlijk vooral opgelucht. Ik ben hier via de voordeur binnen gekomen en ga hier ook weer via de voordeur weg. Het team en ik zullen zich voor 100% blijven inzetten. Ik wil hier weg met een prijs. Ik dank ieder bij en rond de club voor het in mij gestelde vertrouwen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties