Van Meir: "Blij dat ik terug hulptrainer ben"

Thomas Eeckhout
| 4 reacties
Van Meir: "Blij dat ik terug hulptrainer ben"
Foto: © SC

Eric Van Meir is sinds maandag opnieuw assistent- trainer bij Lierse, de club waar hij doorheen de jaren al bijna elke functie bekleedde. Toch is de ex-verdediger blij dat hij terug het trainingsveld op kan.

Van Meir staat sinds maandag opnieuw dagelijks op het Lierse oefenveld als assistent-trainer, een functie die hij al voor de vierde keer bekleedt. "Ik ben blij dat ik weer hulptrainer ben, zegt Van Meir in de kranten. "Het is echt mijn ding."

Hoewel Van Meir al drie keer opzijgeschoven werd als assistent, koestert hij toch geen wrok. "Lierse is mijn club en ik wil helpen waar ik kan", vertelt hij. "Ik geef toe dat ik het moeilijk had toen ik in oktober geslachtofferd werd met Chris Janssens. Maar ondertussen is dat verleden tijd. Hany Ramzy vertelde me zelfs al dat hij misschien een verkeerde keuze maakte door mij niet op te nemen in de technische staf."

Van Meir heeft tot nu toe nog geen specifieke opdrachten gekregen. "Ik gebruik de eerste dagen om de trainingsmethodes van Ramzy te observeren", zo legt Van Meir uit. "Daarna zal ik waarschijnlijk mijn oude taken terug opnemen zoals het begeleiden van de verdedigers, oefenen op stilstaande fases en het analyseren van de tegenstanders."

Van Meir heeft duidelijk zin in zijn nieuwe functie. "Ik zal mijn eigen ideeën voorleggen aan Ramzy", zegt Van Meir nog. "Daarnaast wil ik mijn ervaring en motivatie doorgeven aan de spelers en alles geven om de club toch nog te redden. Dat wordt een moeilijke maar niet onmogelijke opdracht. Als het geloof in de ploeg blijft, kan alles." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties