Interview Armenteros: "Suarez was hier ook al toen ik tekende"

Armenteros: "Suarez was hier ook al toen ik tekende"
Foto: © SC

Samuel Armenteros scoorde zondag zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. En direct eentje dat kon tellen, want de Cubaanse Zweed dwong daarmee een gelijkspel af tegen Club Brugge. Nog een paars-witte aanvaller dus om rekening mee te houden.

Het zit wel snor qua aanvallend talent bij Anderlecht. Armenteros was de vorige speeldag tegen Charleroi zelfs niet bij de achttien. Het geeft aan hoe er geknokt moet worden bij de Brusselaars voor een plaatsje in de spits. En binnenkort staan ook Suarez en Cyriac aan de deur te kloppen. "Hard werken is het enige wat ik kan doen", zegt de van Heracles overgenomen aanvaller. "Suarez was hier ook al toen ik tekende. Ik ben dus ook niet nerveus door al die concurrentie."

Bij Club Brugge waren ze er alvast van onder de indruk, want met Mbokani, De Sutter en Armenteros kwamen de Anderlechtse aanvallers ineens van overal. "Ryan Donk zei me na de match dat hij helemaal gek werd van al die aanvallers", lachte Armenteros. "Eerst stond er een verdedigende middenvelder en een diepe spits. Op het einde stonden we met drie aanvallers en twee aanvallende flanken op het veld. En ook nog De Zeeuw."

Cuba of Zweden?

Armenteros is ondertussen uitgegroeid tot bekendste Cubaanse voetballer. Of kan u er nog opnoemen? "Ik heb er toch nog niet veel ontmoet", glimlachte de man met een Cubaanse vader en Zweedse moeder. "In zes seizoenen Nederland kwam ik er geen één tegen. In Cuba zijn baseball, volleybal en boksen de populairste sporten, maar voetbal is aan het opkomen."

Zijn Zuid-Amerikaanse roots hebben hem alvast iets opgeleverd. "Ik heb lossere heupen dan de meeste Zweden", knipoogde hij. "Mijn vader gaf me coördinatie en zin voor ritme mee, maar ook mijn moeder, want zij was professioneel danslerares."

En Armenteros heeft plannen om op de internationale scène te gaan spelen. "Voor Zweden werd ik nog niet opgeroepen, dus ik kan ook nog voor Cuba gaan voetballen. Maar misschien merkt de Zweedse bondscoach me bij Anderlecht wel op. Maar ja, Ibrahimovic en andere jongens die in de Premier League spelen, lopen daar ook nog rond. Daarom ga ik misschien voor Cuba spelen. Ik wil ook niet te lang wachten, want een carrière is over voor je het weet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties