"We spelen minstens met twaalf"

Mathias Dumarey
| 6 reacties
"We spelen minstens met twaalf"
Foto: © SC

De voetbalcommentaar van Rik De Saedeleer was pure poëzie. Hier volgt een bloemlezing van zijn beste quotes tijdens voetbalwedstrijden.

België - Nederland in Orlando, WK 1994

"Dat is het, dat is het. Ik wist het. Ik wist het" (toen Albert de corner van Degryse binnentrapte en België verrassend op een 1-0-voorsprong bracht)

"Dat is wat anders, dat is wat anders... Oi oi oi... We spelen minstens met twaalf (na alweer een gemiste poging van de Nederlanders en de zoveelste superredding van Michel Preud'homme)

België - Argentinië in Barcelona, openingswedstrijd WK 1982

"Daar is 'em, daar is 'em... daar is 'em, daar is 'em... Goooooaaaal goal goal goal...! (toen Erwin Vandenbergh verrassend België op voorsprong zette tegen het grote Argentinië)

België - USSR op het WK 1986 in Mexico, dé wedstrijd in het collectieve geheugen van iedere Belgische voetbalfan.

"Geen buitenspel... Jan blijf kalm... Ja ha ha ha... Gooooaaaal de Belgica." (Jan Ceulemans met de 2-2 tegen de ongenaakbaar gewaande Russen)

"Hier se gerets... Dáár se Demol... Ha ha ha... Ha ha ha... Ik hoop toch dat ze die jongens niet naar Siberië sturen. Dat hebben ze niet verdiend. Ze spelen tegen een goede ploeg. (Demol scoorde de 3-2 in de verlengingen)

"Ho ho ho ooh, dat is er dat is er... Nico Claesen. Ha ha ha... Ik hoop dat het geen al te harde zomer is in Siberië" (Nico Claesen scoort 4-2 tegen de USSR).

"Er gaan wat van mijn papier vliegen, maar dat was over de Russen. Ik zal dat maar gewoon laten liggen..."

"En er is gefloten... De Russen liggen eruit. En we spelen tegen de winnaars van Denemarken of Spanje. En of we Duivels zijn... Als't maar warm is zeg ik. Geweldige match hé, onvergetelijk. Mensen toch..." (na affluiten)

1985: barrage Nederland - België met inzet plaats op WK Mexico

"Ze gaan lopen, ze gaan lopen... Volledig in paniek. Daar is 'em, daar is' em. Ik weet zelfs niet wie het is maar we gaan alweer naar Mexico." (na de goal van Grün)


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties