Interview Supporters: "Duchâtelet haalt ziel uit Standard"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Supporters: "Duchâtelet haalt ziel uit Standard"
Foto: © SC

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play-offs? Onze redactie deed een rondvraag.

Door Timothy Collard

Standard kende een seizoen met ups en downs. Voor het seizoen werd er met Ron Jans gekozen voor een Nederlandse coach. Die moest echter na enkele maanden alweer plaats maken voor een Roemeen, Mircea Rednic. Die boekte resultaten met de Luikenaars, maar helemaal rustig werd het nooit op Sclessin.

“Het was een seizoen met veel ups en downs”, begint Eddy Janssis, woordvoerder van de supportersvereniging ‘Red Bull-dogs’ uit Hoepertingen. “We kunnen eigenlijk niet tevreden terugblikken op het seizoen. We lieten het ook afweten in de cruciale wedstrijden die we thuis speelden. Het wordt in principe heel erg moeilijk om nog tweede of derde te worden.”

“Maar je weet het natuurlijk nooit. Als je in de eerste twee wedstrijden een goed resultaat neerzet, dan kan alles weer natuurlijk. We hebben dit seizoen te veel punten laten liggen tegen onze rechtstreeks concurrenten, en dat voel je nu in de klassering. Een speler die me altijd tevreden stelde dit seizoen is William Vainqueur. Hij ging er altijd volledig voor, en samen met Buyens was hij toch één van de sterkhouders dit seizoen. Ook Ezekiel deed het erg goed, hij maakte natuurlijk een pak doelpunten. Maar met zo’n jonge knaap moet je toch voorzichtig zijn en er niet meteen alles van gaan verwachten.”

De woordvoerder van de supportersclub heeft ook nog een laatste woordje klaar voor de voorzitter van de Rouches, Roland Duchâtelet. “Ik denk dat de voorzitter zich op termijn toch vast zal werken op Standard. Door zijn acties haalt hij beetje bij beetje de ziel uit de club en dat is niet positief. Ik weet niet wat zijn bedoeling is, maar onze vurige club verliest op die manier zijn ware identiteit. Het is absoluut niet fijn als je om de haverklap een dreun te verwerken krijgt. Duchâtelet moet ook opletten dat de fans niet omgekeerd gaan reageren en nog fanatieker gaan supporteren” besluit Janssis zijn terugblik op het seizoen van zijn team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties