Boateng heeft gesproken met Blatter over racisme

Boateng heeft gesproken met Blatter over racisme
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin-Prince Boateng heeft vandaag een gesprek gehad met de voorzitter van de Wereldvoetbalbond Sepp Blatter over raicisme in het voetbal. De middenvelder pleitte voor strengere maatregelen.

Eerder schreven we al op voetbalkrant.com dat Boateng graag een gesprek wou met Blatter. Vandaag heeft hij zijn standpunten uit de doeken mogen doen. “Het internationale voetbal heeft behoefte aan een zwarte José Mourinho en een Pep Guardiola uit Pakistan”, liet de speler van AC Milan weten. “Dat zou het multiculturele karakter van de sport aanzienlijk versterken en daarmee de strijd tegen racisme kansrijker maken.”

“Hoe meer culturen in het voetbal naar voor komen, des te meer mensen en landen er betrokken bij raken”, zegt Boateng. “Een speler die op het vlak van racisme in de fout gaat, zou nooit meer voor een club of land mogen spelen.”

Eerder deze week heeft de Griekse bond deze regel al toegepast. Een speler heeft een verbod opgelegd gekregen omdat hij een Hitlergroet had gedaan tijdens een wedstrijd. De Griek mag nooit meer voor zijn land uitkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties