Jonge Rode Duivels zetten eerste stap naar EK

De jonge Rode Duivels hebben een eerste stap gezet richting het EK van 2015 in Tsjechië. De U21-selectie van Johan Walem klopte in Leuven Cyprus met 2-0.

Aan Den Dreef ging België furieus van start. Al na drie minuten zorgde dat voor het eerste doelpunt dankzij M’Poku. Het talent van Standard zette de jonge Rode Duivels zo op rozen, al kon België de voorsprong voor de koffie niet meer uitdiepen.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg een strafschop, die door Lestienne feilloos werd omgezet. Na de dubbele voorsprong konden de Rode Duivels de wedstrijd rustig uittikken.

In een groep met verder nog Italië, Servië en Noord-Ierland heeft België zo alvast een eerste klip omzeilt. In september moeten de Duivels op bezoek in Italië.