Interview Het kan een uniek jaar worden voor Genk

Frank Deckers
| 13 reacties
Het kan een uniek jaar worden voor Genk
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Dit weekend gaan de play-offs van start. Onze redactie interviewde een ex-speler van de ploegen uit play-off I en play-off III. Tom Soetaers praatte met ons over KRC Genk. De middenvelder speelde tussen 2005 en 2009 voor de Limburgers.

Tom Soetaers heeft tijdens zijn jeugd voor Anderlecht gespeeld. De middenvelder kwam voor het eerst echt in actie op het hoogste niveau bij Roda JC in Kerkrade, daar plukte Ajax hem weg. In Amsterdam kon Soetaers een landstitel aan zijn palmares toevoegen. Na één jaar trok de middenvelder naar Genk waar hij zijn grootste successen in België heeft behaald. 

Met Genk won Soetaers in 2009 de beker en strandde hij op de twee plaats in de competitie achter Anderlecht in 2007. Na zijn vertrek in Limburg voetbalde de middenvelder nog kort voor Kortrijk en anderhalf seizoen voor KV Mechelen.

Alles is mogelijk

Soetaers gelooft nog in de kansen van KRC Genk. “De landstitel moet nog mogelijk zijn. De laatste paar matchen zat de ploeg in een positieve flow maar veel zal afhangen van de volgende wedstrijd. Als ze tegen Anderlecht kunnen winnen is Genk zeker nog een titelkandidaat”, aldus Tom Soetaers aan Voetbalkrant.com.

“Als je begint aan de play-offs met maar zes punten minder dan de koploper moet je voor de titel gaan. De dubbel is ook binnen bereik, dat moet een extra motivatie zijn. Genk heeft een brede kern waardoor ze veel kunnen wisselen. De spelers van Lokeren of Zulte Waregem zijn al vermoeider in deze fase van de competitie”, zegt Soetaers.

“De dubbel is niet iets dat ieder jaar mogelijk is. Genk moet in staat zijn om ieder seizoen een prijs te pakken maar een situatie zoals nu moet Genk proberen te verzilveren”, vindt Soetaers.  “Als ze in Limburg definitief de stap willen zetten naar de absolute top in België moeten ze ieder jaar in staat zijn om een prijs te pakken, iets wat de voorbije jaren wel zo goed als iedere keer lukte.”

Volwassener spel

“Genk heeft een mindere periode gehad waarin het team op een domme manier punten heeft laten liggen. Zonder dat puntenverlies startte Genk moet drie of vier punten meer aan de play-offs, dat is toch een wereld van verschil. Maar over het algemeen was hun seizoen positief, de ploeg heeft het Europees ook goed gedaan, iets wat niet te onderschatten valt.”

Genk heeft al een slechtere periode gehad maar Anderlecht zit daar nu middenin. “Dat is geen goed teken nu de play-offs gaan beginnen. Ik merk ook dat de Limburgers volwassener zijn geworden de voorbije jaren."

"Met Hyland en Kumordzi heeft Genk een goed evenwicht op het middenveld en de terugkeer van Simaeys is ook belangrijk. Doe daar dan het killerinstinct van Vossen bij en ik zie niet in waarom de Limburgers geen kans maakt op het dubbel dit jaar”, aldus de ex-Genkspeler.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties