Interview Cavens: "Ik wil ieder weekend aan spelen toekomen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Cavens: "Ik wil ieder weekend aan spelen toekomen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jurgen Cavens trekt na dit seizoen de deur van eerste klasse achter zich dicht en trekt naar derdeklasser Cappellen. De aanvaller kan terugblikken op een knappe carrière in België en in een gesprek met Voetbalkrant vertelt hij iets meer over zijn keuze.

Door Timothy Collard

“Cappellen heeft ambitie”

Voor Cavens is het niet de eerste keer dat hij afscheid neemt van eerste klasse. Maar deze keer lijkt het wel definitief. “Cappellen heeft ambitie, dat sprak mij vrijwel meteen aan”, begint de voormalige aanvaller van Lierse. “Het is bovendien dicht bij huis, mijn vrouw is sponsor bij de club en mijn vrienden kunnen makkelijk komen kijken”, benadrukt de 34-jarige spits.

De aanvaller geeft toe dat het nog steeds kriebelt om ieder weekend op het veld te staan. “Ik ben bijna 35, maar wil nog graag iedere wedstrijd spelen. In eerste gaat dat niet meer lukken, ik moet realistisch zijn.”

“De laatste weken startte ik wel wat vaker en we pakten toen ook zeven op negen. We doen nog altijd mee om play-off II te winnen. Dat zou een hele mooie manier zijn om eerste klasse vaarwel te zeggen”, geeft de zesvoudige Rode Duivel toe.

“Monument Ceulemans als trainer”

In het verleden kende de aanvaller vrijwel altijd onmiddellijk succes met zijn team toen hij een stap terugzette. Zo dwong hij met Lierse én Waasland-Beveren de promotie af naar de hoogste afdeling. Ook met Cappellen hoopt Cavens iets te kunnen neerzetten.

“Dat was leuk in het verleden, dus ik heb er positieve herinneringen aan overgehouden. Daarbovenop komt nog eens dat ik mag samenwerken met een monument als Jan Ceulemans. Dat is altijd leuk meegenomen. Cappellen heeft geïnvesteerd en wil volgend jaar bovenin meestrijden in derde nationale", aldus de ervaren voorhoedespeler.

Beker van Belgie en Rode Duivel

De aanvaller kan terugblikken op een rijkgevuld palmares, daarom vroegen we hem ook even om zijn topmomenten op een rijtje te zetten. “De Beker van België met Lierse in 1999 was heel mooi. Daardoor werd ik ook International en droeg ik zes keer het shirt van de Rode Duivels.”

“Het kampioenschap in 1997 was natuurlijk ook mooi. Wat ook een belangrijk moment was voor mij, was de beker in 2005 bij Beerschot. Ik had voor mijn tijd bij Beerschot enkele moeilijke seizoenen gekend, maar dat seizoen heb ik mijn carrière een volledig nieuw elan kunnen geven.”

Tot slot behoren ook de promoties met Lierse en Waasland-Beveren tot favoriete momenten van Cavens’ loopbaan. “De cirkel is rond voor mij door mijn transfer naar Cappellen. Ik ben intussen ook al bezig met zaken die ik na mijn profbestaan zal uitoefenen”, besluit de nieuwbakken spits van de derdeklasser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties