Komt het nieuwe stadion van Club Brugge er wel nog? Burgemeester van Brugge schuwt harde woorden niét en komt met bedroevende boodschap

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 31 reacties
Komt het nieuwe stadion van Club Brugge er wel nog? Burgemeester van Brugge schuwt harde woorden niét en komt met bedroevende boodschap
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge kreeg de zoveelste opdoffer te verwerken in het stadiondossier. De Raad van State besliste om de nieuwe parkeerverordening van het stadsbestuur te schorsen. Ook de Brugse burgemeester is de soap stilaan beu.

Eerlijk? Deze keer hadden alle partijen er een héél goed oog in. Club Brugge hoopte de nodige vergunningen voor de zomer te bemachtigen om op die manier eindelijk de eerste steenlegging te kunnen plannen. 

Afgelopen vrijdag kwam er echter wederom héél slecht nieuws. De Raad van State besliste om de nieuwe parkeerverordening - die verordening maakte het mogelijk om bij grote projecten zoals het stadiondossier met pendelparkings te werken - te schorsen. 

Verhaeghe Bart voorstelling nieuw stadion club brugge burgemeeste de fauw
© photonews

Volgens de Raad van State werd de juiste procedure niet gevolgd. De definitieve uitspraak moet er dan wel nog komen, maar in de tussentijd gaan er wederom kostbare weken, maanden of zelfs jaren - wie zal het zeggen? - verloren.

"Ik ben enorm bezorgd over dit dossier", aldus Dirk De fauw op de Brugse gemeenteraad. "Ik ben een groot verdediger van de rechtstraat en de basisprincipes van de democratie, maar op dit moment worstel ik er wel mee. Eén enkele magistraat heeft dit dossier onderuitgehaald. En die persoon moet op geen enkele manier verantwoording afleggen."

De Brugse burgemeester neemt dan ook geen blad voor de mond. "We werken al achttien jaar héél hard aan het dossier. Alle politieke partijen én de Vlaamse regering staan achter het project. En nu heeft die ene persoon geoordeeld dat het dossier op het eerste zicht niet oké is."

Wanneer komt het nieuwe stadion van Club Brugge er? 

"Hij heeft het niét grondig bestudeerd", ergert De fauw zich. "Maar het heeft allemaal héél grote gevolgen. De bevinding van die magistraat is dus dat de gemeenteraad, de top van de Vlaamse administratie, de advocaten van onze stad, Vlaanderen én Club Brugge allemaal verkeerd zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties