Hooligans krijgen lesje: 18 KRC Genk-fans beschuldigd van bendevorming, tot 10 Jaar gevangenis

Hooligans krijgen lesje: 18 KRC Genk-fans beschuldigd van bendevorming, tot 10 Jaar gevangenis
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Achttien leden van de harde supporterskern van KRC Genk moeten zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren verantwoorden voor de zware rellen na afloop van de voetbalwedstrijd tussen KRC Genk en STVV.

De achttien supporters staan onder meer terecht voor het toebrengen van slagen en verwondingen, bendevorming en (gewapende) weerspannigheid tegenover de politie. 

Na de derby tussen KRC Genk en STVV op 13 maart 2022 probeerden een honderdtal leden van de harde supporterskern van Genk de supportersbussen van STVV te onderscheppen om hen aan te vallen.

De opgetrommelde politiemacht kon dat voorkomen en probeerde de supporters, met behulp van agenten te paard en een sproeiwagen, uit elkaar te drijven.

Al snel kwam het tot een de confrontatie met de politie en werden ze door de gemaskerde jongeren bekogeld met een molotovcocktail, Bengaals vuurwerk en andere voorwerpen. Daarbij raakte een politieman gewond en was hij een tijdlang werkonbekwaam.

In de dagen na de wedstrijd vonden er verschillende huiszoekingen plaats in Genk, Lanaken, Zutendaal, Oudsbergen, Bilzen en Maaseik. Tijdens die huiszoekingen bij de twintigers werden ook verschillende wapens gevonden, waaronder een taser, een boksbeugel, vuurwerk en materialen die gebruikt kunnen worden om molotovcocktails te maken.

Door het grote aantal beklaagden in deze zaak wordt er voor de gelegenheid uitgeweken naar de assisenzaal in het Tongerse gerechtsgebouw en wordt de hele dag voorzien voor de pleidooien van de advocaten. Naast werk en gevangenisstraffen (eventueel met uitstel) mogen verschillende supporters zich ook aan een stadionverbod verwachten. (Belga)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties