Celtic plaatst zich voor bekerfinale na spektakelstuk

Timothy Collard

De Schotse topclub Celtic Glasgow heeft zich zondagnamiddag weten te plaatsen voor de finale van de Schotse beker. De leider uit de Schotse competitie had weliswaar verlengingen nodig tegen Dundee United, maar won uiteindelijk na een prachtig spektakelstuk.

De wedstrijd begon meteen flitsend. Na amper twee minuten spelen bracht Kris Commons Celtic op voorsprong. Het antwoord van Dundee liet even op zich wachten, maar was niet mis. Op het halfuur stond het namelijk 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Mackay-Steven en Daly zorgden voor de doelpunten. Ex-Beerschotspeler Wanyama bracht Celtic een minuutje later evenwel opnieuw langszij: 2-2 bij de rust.

Na de rust scoorden beide teams nog een keer, maar na negentig minuten stond er een 3-3 gelijke stand op het scorebord. Verlengingen moesten uitmaken wie naar de bekerfinale mocht. Celtic toonde zich uiteindelijk de sterkste en een doelpunt van Stokes na 104 minuten spelen zorgde voor de beslissing.