"Supporters en spelers vlogen elkaar in de armen"

"Supporters en spelers vlogen elkaar in de armen"
Foto: © SC

Hou ende Trou Zwijnaarde speelde afgelopen zondag kampioen in 4de provinciale B. Een remise tegen VS Destelbergen (1-1) was genoeg om het titelfeest in te zetten. Middenvelder Koen Teurrekens was in de wolken met de titel.

Door Niels Callebaut

Zwijnaarde liet dit seizoen geen enkele verliesmatch optekenen en scoorde daarbij meer dan 100 doelpunten. Na winst op speeldag vijf tegen Oosterzele, gaf Hou ende Trou de koppositie niet meer uit handen. De titel is het gekende gevolg, al zorgde de match van de waarheid voor een gespannen sfeer bij de selectie van T1 Metelman.

Zo laat ook Koen Teurrekens, middenvelder bij HT Zwijnaarde, optekenen: “De eerste helft was niet goed, de spanning zat duidelijk in de benen. Met 0-1 aan de rust wisten we dat er moest gereageerd worden. De tweede helft startte snediger en we gingen nadrukkelijk op zoek naar de bevrijdende goal. De ontlading was dan ook enorm toen topschutter Verfaillie in de laatste minuten scoorde.”

HT moest twee seizoenen op de promotie wachten. Nu is het eindelijk gelukt. Bij Zwijnaarde lieten ze dan ook niks aan het toeval over. De titelviering op eigen terrein werd duchtig ingezet met rookbommen, spandoeken, braadworsten en heel wat drank. “Supporters en spelers vlogen elkaar in de armen en iedereen werd in het feestgedruis betrokken. Dat er tot diep in de nacht gevierd werd mag helemaal geen verrassing heten”, aldus Teurrekens.

Middenmoot in derde

De ambities naar volgend seizoen zijn duidelijk. “Allereerst willen we het behoud zo snel mogelijk veilig stellen. Met deze spelerskern kunnen we slagen in 3de. We hebben de kwaliteit, het talent en de ingesteldheid om op zoek te gaan naar een stek in de middenmoot. We mikken erop om thuis de toppers het vuur aan de schenen te leggen”, klinkt het zelfverzekerd.

HT Zwijnaarde blijft dus ook na vorig weekend de enige ongeslagen Oost-Vlaamse ploeg en wil dat ook zo houden. “We zullen er alles aan doen om onze ambitie kracht bij te zetten en het seizoen zonder verliespartij te voltooien."

Lees hier alles over de kampioenen van het weekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (4B)

Nieuwste reacties