Interview Vanhoof: "We kennen onze kwaliteiten"

Conrad Grayson
| 14 reacties
Vanhoof: "We kennen onze kwaliteiten"
Foto: © SC

Voetbalkrant.com sprak met de sportief directeur van KV Mechelen Wilfried 'Fi' Vanhoof over de slechte start, de heropleving en de verdere ambities van de maneblussers in play-off II.

“Voetbal kan je niet programmeren”

Vanhoof was heel tevreden over de prestatie van KV Mechelen tegen OH Leuven en benadrukte dat geelrood goed genoeg is om een rol van betekenis te spelen in play-off II.

“Vier spelers waren geschorst en we moesten andere spelers gebruiken. Zij hebben dat uiteindelijk heel goed gedaan. We kennen onze kwaliteiten en we blijven nog altijd een spelersgroep die meedoet voor een leidersplaats in play-off II.”

Volgens Vanhoof zijn de spelers wel degelijk gemotiveerd om play-off II te winnen en was de slechte start aan andere factoren te wijten.

“Onze spelers willen altijd winnen en gaan zeker niet moedwillig slecht spelen, daar ben ik van overtuigd. Bovendien moeten ze toch blijven trainen zolang dat de play-offs duren (lacht). Maar voetbal kan je niet programmeren, soms wil het lukken en soms niet en dat maakt het net zo mooi.”

“Het echte probleem had met zelfvertrouwen te maken. We hadden alweer play-off I gemist en dat kruipt in de ploeg. Veel spelers lieten het hoofd hangen, maar we krijgen stilaan terug onze goede vorm te pakken en dat zag je tegen OH Leuven. We benutten weer onze kansen. Op Waasland-Beveren speelden we niet onze beste wedstrijd, maar we kregen dan ook bijvoorbeeld die strafschop niet die we verdienden. Dat zijn kleine zaken die ook moeten meezitten natuurlijk.”

“Alles op zijn tijd”

Vanhoof zei ook dat er van druk vanuit het bestuur geen sprake was. De enige druk die vooraf werd opgelegd, was de druk die de spelers zichzelf opgelegd hadden.

“Het waren de spelers die op voorhand verkondigden dat ze play-off II wouden winnen. Maar zolang het stadion niet in orde is, doen we er goed aan om een middenmoter te blijven. We hebben dit jaar onze doelstelling behaald en we zijn tevreden. Het is niet zo dat we gekke dingen gaan doen om in play-off I te spelen. De club heeft zeker wel ambitie, maar alles op zijn tijd”, aldus Vanhoof aan Voetbalkrant.com.

Aan de opkomst van de fans is het in ieder geval nauwelijks te merken dat KV Mechelen een slechte start kende in play-off II.

“KV Mechelen heeft heel trouwe supporters die altijd achter de ploeg staan, dat is altijd al zo geweest. Tijdens de vorige thuiswedstrijd waren er ongeveer 10.000 supporters van KV Mechelen aanwezig. Ook op verplaatsing kwamen er weer enkele honderden mee, ondanks de slechte wedstrijd tegen Waasland-Beveren. We hopen de komende thuiswedstrijd dan ook opnieuw 10.000 supporters te zien Achter de Kazerne.”

“Er komt zeker versterking”

KV Mechelen haalde voor het derde jaar op rij play-off I net niet. Blessures waren de grootste boosdoeners daarvoor. De maneblussers konden te weinig een beroep doen op sleutelspelers die de eigenlijke as van de ploeg vormen.

“Op een bepaald moment werd het duidelijk dat we ervaring misten op het middenveld. De jongere spelers hebben de leegtes schitterend opgevangen, maar een heel seizoen dat niveau aanhouden was toch wat moeilijk.”

Vanhoof liet wel weten dat er zeker versterking zal aankomen. “In het middenveld zitten we goed. We hebben daar zes spelers voor drie posities. Ook achterin voelen we ons comfortabel. Het is vooral vooraan dat we slagkracht missen. Daar gaan we zeker iets aan doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties