Rossini: "Ik ben geen joker"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Rossini: "Ik ben geen joker"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Giuseppe Rossini kreeg er in januari een te duchten concurrent bij met David Pollet, maar ziet hem niet als tegenstander. Langs de andere kant wil de spits niet meer fungeren als joker.

Giuseppe Rossini verscheen afgelopen week tegen Waasland-Beveren nog eens aan de aftrap voor Charleroi. Bij Charleroi gaf men in de voorbije wedstrijden de voorkeur aan nieuwkomer David Pollet. Terecht, want de jonge Belg vond in elf wedstrijden maar liefst zes keer de weg naar doel. Afgelopen weekend speelde het duo dan toch voor het eerst samen.

Hoe dan ook is Giuseppe Rossini niet bang voor concurrentie. “Ik zie David eerder als een partner in de aanval. We hebben nog niet vaak samengespeeld, maar we beginnen mekaar stilaan te vinden. Er is absoluut progressie wat de samenwerking betreft”, aldus de aanvoerder van Charleroi aan La Dernière Heure.

“Ik ben eerder een targetspits, die het moet hebben van de acties voor doel. David is eerder iemand die goed gebruikt maakt van de ruimtes.” Rossini werd in het verleden af en toe uitgespeeld als joker, maar zo’n rol zint hem duidelijk niet. “Ik werk veel en hard op het veld en ik heb er geen zin in om gebruikt te worden als joker”, is de aanvaller met Italiaanse roots duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties