Klopp met vertrouwen: "Wie won vorig jaar de CL?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Klopp met vertrouwen: "Wie won vorig jaar de CL?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Borussia Dortmund ontvangt woensdag Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Voor de troepen van Jürgen Klopp een galawedstrijd. "Real is favoriet voor de eindoverwinning."

Jürgen Klopp is de laatste seizoenen de rijzende ster aan het trainersfirmament. De succescoach van Borussia Dortmund doet het op geheel eigen, en soms excentrieke, wijze. “Ik wil ook niemand kopiëren”, vertelt de oefenmeester in Marca. “Ik ben simpelweg Jürgen Klopp.”

De Duitser is gegeerd door tal van topclubs. Toch lijkt het er niet op dat hij zijn geliefkoosde club zal verlaten. “Ik ben gelukkig. Ik heb een mooie job bij een prachtige club met fantastische voetballers. Op het einde van de dag is voetbal gewoon een spelletje. Je kan winnen en je kan verliezen. Het is het niet waard om er een drama rond te maken.”

Woensdag zullen de fanatieke fans in het Signal Iduna Park de sterren van Real alvast een hete avond bezorgen. “Real is, net als FC Barcelona en Bayern München, favoriet om de Champions League te winnen”, vertelt Klopp. “Maar we gaan ons spel niet aanpassen. Vorig seizoen waren dezelfde drie teams ook favoriet voor de eindoverwinning. Toen was Chelsea er ook nog bij. En wie won ook alweer de Champions League? Juist, Chelsea”, besluit de Duitser met een kwinkslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties