Meganck: "Presteerden jaar lang op niveau"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Meganck: "Presteerden jaar lang op niveau"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KME Machelen kroonde zich zondag tot kampioen in de Oost-Vlaamse derde provinciale C. "En nu willen we een vaste waarde worden in tweede", aldus Niels Meganck.

Door Cédric De Volder

De puntendeling in de derby tussen het tweede geklasseerde Kluisbergen Sportief en FC Kluisbergen zorgde ervoor dat het titelfeest bij KME Machelen een weekje vroeger dan gepland kon worden gevierd. KME won zelf met het kleinste verschil op het veld van Bottelare.

“We hebben een zware feestnacht achter de rug”, aldus Meganck in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik nam gelukkig een dag verlof, maar veel ploegmaats hadden verwacht dat we pas volgende week zouden kunnen vieren. Ik zou vandaag niet graag in hun werkschoenen staan.”

Voor Machelen was het de tweede jaargang in derde provinciale. Vorig jaar eindigde blauw-wit nog op een derde stek. “Na vorig seizoen was de groep erop gebrand om opnieuw de stap te zetten naar tweede provinciale. Ik denk dat het al bij al een verdiende titel is. We presteerden een jaar lang op niveau. Bovendien toonden we ons enkele weken geleden nog de betere van Kluisbergen Sportief.”

Voor de 22-jarige verdediger wordt het volgend seizoen de vuurdoop in tweede provinciale. “Ik denk dat we nu de rust moeten bewaren”, vervolgt Meganck. “Het behoud zal sowieso het eerste doel zijn. Al willen we graag een vaste waarde worden. Onze kern blijft grotendeels samen. Bovendien zijn er drie versterkingen aangetrokken met het oog op volgend seizoen.”

Meganck is een geboren en getogen inwoner van Machelen. Wat is volgens hem het geheim achter het succes van zijn ploeg? “We hebben nu eenmaal een goede groep die ook naast het veld geregeld samen optrekt. Bovendien is er een ideale mix van ervaring en jong geweld."

Komende zondag ontvangt KME Machelen de buren uit Astene. Een galawedstrijd waarna gegarandeerd een huldiging staat gepland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3C)

Nieuwste reacties