Zij werden kampioen dit weekend

Zij werden kampioen dit weekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit weekend werd er gevierd in de lagere reeksen. In nationale kwam er één kampioen bij, namelijk Sprimont in vierde nationale D. In Brabant zijn nu ook de eerste kampioenen bekend.

Vierde nationale D: Sprimont

In vierde nationale D stond dit weekend de confrontatie tussen de eerste, Sprimont en de tweede, UR Namur op het programma. Sprimont won de wedstrijd en kan zo niet meer bijgehaald worden door Namur. De derde klasse wenkt dus voor de ploeg uit de provincie Luik.

Antwerpen: 1 Zwarte Leeuw, 3B - Aartselaar

Er viel toch goed nieuws te rapen in de provincie Antwerpen dit weekend. Zwarte Leeuw mag het op het nationale niveau proberen na het gelijkspel tegen Arendonk van woensdag.

Aartselaar kroonde zich verder tot kampioen in derde provinciale B en mag dus naar tweede. Aartselaar verzekerde zich van de titel door met 0-2 te winnen op het veld van Duffel.

Brabant: 2A RRC Waterloo A, 3B Saint-Josse A

In Brabant zijn nu ook de eerste kampioenen bekend. Waterloo had genoeg aan een 1-0 overwinning tegen Blue Star Brussel om de titel te claimen in tweede A. In derde provinciale B ging Saint-Josse met het kampioenschap aan de haal. Het won van Braine, ook met het kleinste verschil.

Limburg: 4A Kaulille, 4B Opoeteren, 4C Gravelo

In de meest oostelijke provincie van Vlaanderen kregen we dit weekend twee nieuwe kampioenen. Kaulille kon door de zege tegen Zwartberg de titel claimen in vierde provinciale A. Winterslag won ook, maar kan de kloof nu niet meer dichten. In vierde B kon Opoeteren na de zege tegen Rotem de feestneuzen uit de kast halen. In reeks C werd Gravelo kampioen na een zege op Stokrooie.

Oost-Vlaanderen: 1e provinciale St. Gillis Waas, 3C Machelen, 4A Maria-Aalter, 4D Massemen, 4E Tielrode

In Oost-Vlaanderen kon Machelen de titel vieren in derde provinciale C. Onze redactie kreeg een tevreden Niels Meganck aan de lijn. Lees het interview hier. Ook Massemen speelde kampioen, in vierde D. Het versloeg de buren van Westrem, die er overigens dit jaar mee ophouden, met 6-0.

Maria-Aalter mocht de champagne ontkurken in vierde provinciale A na een 0-4 zege tegen Vlinderhoute. In vierde E kon Tielrode het overwinningslied aanzetten na de zege tegen KV St. Gillis, de tweede uit de stand. ‘Kampioen zijn is plezant!’

En St. Gillis Waas mag naar vierde nationale. Lees een reactie van trainer Verstraeten hier.

West-Vlaanderen: 2A Adinkerke, 3B Heist, 4C Dottignies

In West-Vlaanderen hebben de champagneboeren de beste tijd achter de rug. Alle kampioenen zijn daar namelijk bekend. In tweede A veroverde Adinkerke de oppergaai. Het won op de laatste speeldag van Oedelem met maar liefst 4-0.

Heist klopte Moerkerke en veroverde zo de titel in derde B. In vierde C werd het razend spannend. Jong Vijve, de tweede in de stand ontving Dottignies. Die laatste trok aan het langste eind en werd zo kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga D

Nieuwste reacties