Reportage Belgische fanclubs gingen naar Tottenham-City

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Belgische fanclubs gingen naar Tottenham-City
Foto: © SC

Afgelopen weekend sloegen supportersclubs Blue Moon Belgium en De Bemvoort de handen in elkaar om naar Tottenham-Manchester City te gaan kijken. resultaat: een geweldige voetbaltrip. Ook Voetbalkrant.com was van de partij in Londen.

Timothy Collard in Londen

Blue Moon België is de enige officiële Belgische supportersclub van Manchester City. De fanclub legt heel wat reizen in om The Citizens gaan aan te moedigen, ook buitenshuis. Zo gingen de Belgische fans dit seizoen bijvoorbeeld ook al op Old Trafford kijken naar de derby tussen United en City.

Voor deze voetbaltrip sloeg Blue Moon België de handen in elkaar met fanclub De Bemvoort, een Limburgse supportersvereniging van de Rode Duivels. Daar houdt het echter niet bij op. De fanclub schuimt tijdens het seizoen zowat heel Europa af om de Rode Duivels in actie te zien bij hun club.

Zo staat er komend weekend bijvoorbeeld een weekendje Madrid op het programma. De Limburgers gaan dan kijken naar de Madrileense derby tussen Atlético en Real. De fans kregen het zelfs voor mekaar om daags na de wedstrijd af te spreken met Atlético-doelman Thibaut Courtois. 

Blue Moon België houdt het dit seizoen ook nog niet voor bekeken. De titelrace mag dan wel gelopen zijn, Kompany en co plaatsten zich wel voor de FA Cup-finale op Wembley. Daar zal ook de Belgische delegatie met City-supporters niet ontbreken.

Vroeg uit de veren

Vroeg opstaan is de boodschap voor al wie wil meegaan. Iedere supporter had het er evenwel heel graag voor over om Kompany, Vertonghen en Dembele te zien spelen in Londen. Om zes uur 's ochtends vertrok de bus vanuit Vlierzele met als  bestemming White Hart Lane, het voetbalstadion van Tottenham Hotspur. Op de bus vooral veel mensen die graag nog een dutje wilden doen, al speelde de vroeg opkomende zon wat voor stoorzender.

Eens de bus in de Euro Tunnel stond ging het razendsnel. Een halfuurtje rijden en je staat in Engeland. Er werd een tussenstop gemaakt iets voor elf om de rammelende magen ook tevreden te stellen. Nadat de magen gevuld waren, had iedere fan maar één doel meer voor ogen: zo snel mogelijk naar White Hart Lane. Iets meer dan een uurtje voor de wedstrijd arriveerden beide supportersclubs aan de poorten van het stadion.

Aan de pubs rond het stadion stonden de Spurs-fans al gezellig een biertje te drinken met een stralende zon in het gezicht. Gemengde reacties bij de Engelsen: de ene fan keek maar raar op omdat er een City-bus passeerde, terwijl anderen spontaan begonnen zwaaien toen ze de Belgische vlaggen zagen. Nog maar eens het bewijs dat onze Rode Duivels in Engeland een hoog aanzien hebben.

Eens van de bus brachten vele Belgische fans een bezoekje aan de Spurs Shop, terwijl anderen genoten van het goede weer met een Engels biertje in de hand. Om 13u30 Engelse tijd was het dan eindelijk zo ver, de bal ging aan het rollen.

Spetterende wedstrijd met vier goals

De City-fans moesten qua decibels niet onderdoen voor The Spurs en na vier minuten brak de hel pas echt los. Samir Nasri bracht City op voorsprong en de uitsupporters gingen volledig uit hun dak.

Het zag er lang naar uit dat The Citizens met de drie punten aan de haal zouden gaan, maar toen stond ene Gareth Bale plots op. Samen met invaller Jermain Defoe zorgde hij voor de ommekeer in de wedstrijd en in zeven minuten waren de drie punten gaan vliegen.

White Hart Lane daverde op zijn grondvesten en Tottenham hield uiteindelijk de drie punten thuis. De nederlaag was de enige smet op een meer dan geslaagd voetbaluitje.

Wil je zelf ook graag eens een wedstrijd in het buitenland gaan bekijken? Like Blue Moon België op Facebook of word lid van de Facebookgroep van Voetbalreizen De Bemvoort. Zo blijf je op de hoogte van de voetbaltrips die beide fanclubs plannen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties