Cech over Basel: "Tikkeltje meer ervaring"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Cech over Basel: "Tikkeltje meer ervaring"
Foto: © SC

Chelsea ging donderdag met 1-2 winnen op het veld van Basel. "We creëerden meer kansen. Naar mijn mening was het een verdiende overwinning", aldus Petr Cech.

The Blues staan al met één been in de finale van de Europa League. De weg naar Amsterdam kan enkel nog worden versperd door een Zwitsers mirakel in de terugwedstrijd. Chelsea ging gisteren immers met 1-2 zegevieren op het veld van Basel.

Basel slaagde er een tiental minuten voor affluiten in om de gelijkmaker te scoren via een strafschop. Volgens Cech was die 1-1 echter onverdiend. “We waren in de tweede helft vooral gevaarlijk op de counter”, vertelt de doelman op de website van The Blues. “De Zwitsers scoren eigenlijk het doelpunt dat wij verdienden.”

“De strafschop was er echter eentje in geschenkverpakking”, gaat de Tsjechische goalie verder. “Die scheidsrechterlijke beslissing gaf ons de energie om een tandje bij te steken in die laatste minuten. De overwinning geeft ons dan ook een mooi perspectief voor de terugwedstrijd.”

Cech heeft er alle vertrouwen in dat zijn team de klus volgende week volledig zal klaren. “Ik wil nochtans mijn felicitaties overbrengen aan Basel. Het is schitterend wat ze bereiken met hun club. Maar ik denk dat wij over dat tikkeltje meer ervaring beschikken om te weten hoe we met een wedstrijd moeten omgaan in deze fase van een Europees toernooi.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties