STVV stelt voetbalbond in gebreke

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
STVV stelt voetbalbond in gebreke
Foto: © SC

De heisa rond de eindronde in tweede klasse is nog lang niet ten einde. Sint-Truiden wil de KBVB in gebreke stellen als de voetbalbond WS Woluwe laat deelnemen aan de nacompetitie.

Een soap zonder weerga. Een andere omschrijving is er niet voor de recente ontwikkelingen rond de eindronde in tweede klasse. WS Woluwe ging enkele weken geleden in vereffening. De tweedeklasser won echter de eerste periodetitel en had dus al een ticket op zak om deel te nemen aan de eindronde.

Enkele dagen geleden meldde zich een investeerder voor de Brusselse club. Enig probleem: de Licentiecommissie wees ook in beroep WSW geen licentie voor komend seizoen toe. De laatste reddingsboei voor de club is dus het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. En ondertussen mag Woluwe gewoon deelnemen aan de eindronde.

Maar dat is zonder STVV gerekend. De Kanaries hebben immers recht op de plaats van Woluwe in de eindronde en stellen nu de Belgische voetbalbond in gebreke. “Een licentie is één van de voorwaarden om te mogen deelnemen aan de eindronde”, aldus Sint-Truiden in Het Belang van Limburg. “Wij weten dat WS Woluwe momenteel niet over zo’n licentie beschikt. Om deze redenen stelt de club de KBVB in gebreke indien de instantie de betreffende club laat deelnemen aan de loting van de eindronde en aan de eindronde zelf. Bovendien zullen de nodige procedure-initiatieven genomen worden.”

Het BAS heeft inmiddels laten weten dat het komende dinsdag al uitspraak zal doen over de licentie van White Star. In dat geval valt de beslissing dus voor de start van de nacompetitie. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties